Назад до Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

  1. Балансиране на Шеста чакра
  2. Работа със сънищата
  3. Визуално изкуство
  4. Визуализация
  5. Ръководени визуализации и трансови пътешествия
  6. Упражнение Йогийско око
  7. Медитация с цветове
  8. Мигновено фотографиране
  9. Медитация за Шеста чакра

Визуално изкуство

Много хора се оплакват, че имат трудности с визуализирането, което поставя препятствие пред творческото визуализиране, ръководената медитация, ясновидското четене или работата с транса. Ако сте от тези хора, не се отчайвайте, надежда има. Дори ако се смятате за най-лошия артист в света, вие можете да стимулирате процеса на своето визуално мислене, като правите изкуство. Целта тук е не да създадете нещо, което да окачите на стената си или да дадете на приятели, а да използвате визуалното изкуство като начин да излеете несъзнаваното, да стимулирате визуалното мислене и в същото време и да се забавлявате. Ето някои предложения за не-артиста:

Рисуване на своите чакри

Вземете голямо парче хартия и няколко цветни молива, креди, маркери или флумастери. Влезте в медитативно състояние и почувствайте за известно време енергията във всяка чакрите помежду си, или между някои от тях има прекъсване? Ако трябваше да се срещнете с тази личност, каква би била реакцията ви? Върху кои области има нужда да се работи според разкритията на вашата рисунка?

Колажи

Ако се затруднявате да влезете в контакт със своите чувства, искате да работите върху един особен резултат или се страхувате да положите действителния цвят върху хартията, тогава можете да правите и колажи. Изберете тема, върху която искате да работите, например отношенията, работата, образа на тялото, комуникацията, личната сила или сънищата, и вземете купчина стари списания, голямо парче хартия или дебел картон, малко лепило и ножица. Изрежете картинките (включително и заглавията), които резонират с онова, което чувствате или искате. Подредете ги върху листа, залепете ги и създайте произведение на изкуството, върху което можете да медитирате. Може да го допълвате с онова, което искате и което отразява вашата промяна и растеж.

Мандали

Юнг описва мандалата като символ, който отразява целостността. Мандалите са геометрични схеми, произлизащи от един център. Те могат да бъдат направени с компас и линия и оцветени по начин, който предпочитаме. Можем да изберем да направим по една мандала за всяка чакра, първата в червено, втората в оранжево, третата в жълто и златно и т. н. После може да използваме мандалата (в процес или като завършена форма), когато медитираме върху свързаната с нея чакра.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Dianna

Намалява се влиянието, като се увеличи производителността на долните чакри, като се придобие стабилна основа и се заземи енергията.

m n

На мен също за засилени 5-та и 6-та. А не се казва реално как да ги балансираме :/

Нина
Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...