Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Балансиране на Шеста чакра  »  Визуално изкуство

Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

Визуално изкуство

Много хора се оплакват, че имат трудности с визуализирането, което поставя препятствие пред творческото визуализиране, ръководената медитация, ясновидското четене или работата с транса. Ако сте от тези хора, не се отчайвайте, надежда има. Дори ако се смятате за най-лошия артист в света, вие можете да стимулирате процеса на своето визуално мислене, като правите изкуство. Целта тук е не да създадете нещо, което да окачите на стената си или да дадете на приятели, а да използвате визуалното изкуство като начин да излеете несъзнаваното, да стимулирате визуалното мислене и в същото време и да се забавлявате. Ето някои предложения за не-артиста:

Рисуване на своите чакри

Вземете голямо парче хартия и няколко цветни молива, креди, маркери или флумастери. Влезте в медитативно състояние и почувствайте за известно време енергията във всяка чакра. Фокусирайки се върху първата чакра, почувствайте дали тя е отворена или затворена, напрегната или жизнена, твърда или флуидна. После вземете цветовете, които чувствате, че най-добре представят енергията в нея, и нарисувайте онези форми, които изразяват чувството, което изпитвате. Може да нарисувате големи черни блокове, жълти вихрушки, розови кръгове или абстрактни форми, които изглежда най-добре утвърждават как се чувствате в тази област от вашето тяло и живот. После направете същото с втората чакра, като я поставите над първата на рисунката. Повторете това с всяка чакра и когато свършите, погледнете нарисуваното. Кои са енергетичните линии, които изпъкват? По-отворен ли сте на върха, отколкото долу? Свит и сбит ли сте, или така лек, че едва присъствате? Свързани ли са чакрите помежду си, или между някои от тях има прекъсване? Ако трябваше да се срещнете с тази личност, каква би била реакцията ви? Върху кои области има нужда да се работи според разкритията на вашата рисунка?

Колажи

Ако се затруднявате да влезете в контакт със своите чувства, искате да работите върху един особен резултат или се страхувате да положите действителния цвят върху хартията, тогава можете да правите и колажи. Изберете тема, върху която искате да работите, например отношенията, работата, образа на тялото, комуникацията, личната сила или сънищата, и вземете купчина стари списания, голямо парче хартия или дебел картон, малко лепило и ножица. Изрежете картинките (включително и заглавията), които резонират с онова, което чувствате или искате. Подредете ги върху листа, залепете ги и създайте произведение на изкуството, върху което можете да медитирате. Може да го допълвате с онова, което искате и което отразява вашата промяна и растеж.

Мандали

Юнг описва мандалата като символ, който отразява целостността. Мандалите са геометрични схеми, произлизащи от един център. Те могат да бъдат направени с компас и линия и оцветени по начин, който предпочитаме. Можем да изберем да направим по една мандала за всяка чакра, първата в червено, втората в оранжево, третата в жълто и златно и т. н. После може да използваме мандалата (в процес или като завършена форма), когато медитираме върху свързаната с нея чакра.

Рейтинг: 2.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 8475

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Шеста чакра

 1. .

  Доста ми е ''тъмна индия'',защотодо до сега не съм се интересувала от чакри,а сега прочетох доста информация...

 2. 1.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 3. 2.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 4. 3.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 5. 4.

  Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?

Подобни статии

Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...