PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

  1. Балансиране на Шеста чакра
  2. Работа със сънищата
  3. Визуално изкуство
  4. Визуализация
  5. Ръководени визуализации и трансови пътешествия
  6. Упражнение Йогийско око
  7. Медитация с цветове
  8. Мигновено фотографиране
  9. Медитация за Шеста чакра

При повечето хора в нашата култура работата върху шестата чакра е въпрос по-малко на лечение, отколкото на развитие. Като деца и младежи нас не ни учат да използваме интуицията си, да мислим митично или символично, или дори да вярваме във възможностите на психичното осъзнаване. За да развием шестата чакра, е необходимо да надмогнем това предубеждение и недоверие и после да приложим фокус, практика и дисциплина за развитието на нашата осъзнатост. Да се научим да виждаме означава да се научим да гледаме и да имаме търпение да гледаме достатъчно дълго, за да открием онова, което търсим.

Тъй като процесът на нашето зрително мислене е така тясно свързан с останалия ни личен опит, всяка стъпка в процеса на лечението ни - независимо дали на тялото, емоциите, ума или личните отношения - внася яснота в по- голямата картина, която се опитваме да видим.

Като част от култура, която е в голяма степен откъсната от машата основа във формата на земята и тялото, на повечето от нас им липсва стабилната база, необходима за ефективното отваряне на горните чакри. Те остават само частично събудени и нашата задача на това равнище (ако предположим, че сме изпълнили своята работа по заземяването е да стимулираме тяхното събуждане, така че те да могат по-добре да служат на интеграцията на Аза.

Когато събуждането напредне, ние разрешаваме противоречията между възприятието и останалия опит. Тъй като тези елементи влизат в подравняването, потокът на психиката през чакра-системата като цяло става все по-флуиден и динамичен, буден и осъзнат, интегриран и цялостен.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Dianna

Намалява се влиянието, като се увеличи производителността на долните чакри, като се придобие стабилна основа и се заземи енергията.

m n

На мен също за засилени 5-та и 6-та. А не се казва реално как да ги балансираме :/

Нина
Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...