Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Балансиране на Пета чакра  »  Физически упражнения за Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Физически упражнения за Пета чакра

Вратът е най-тясната част на торса. През по-голямата част от времето той действа като филтър между ума и тялото. Това го превръща в извънредно податлив на напрежение и скованост. Разхлабването на врата е важно начало за всяка работа, свързана с петата чакра.

Въртене на врата

Хатха Йога - Въртене на вратаБавно завъртете главата си в кръгово движение около раменете. Спрете във всяка от точките, където чувствате напрежение или неприятно усещане, и масажирайте с пръсти. Задръжте главата в позицията на напрежение, докато релаксира до известна степен. След това продължете с движението. Движете се и в двете посоки - по часовниковата стрелка и обратно.

Повдигане на главата

Хатха Йога - Повдигане на главатаЛегнете по гръб и релаксирайте. Бавно повдигнете главата, задържайки раменете на пода, така че да погледнете пръстите на краката си. Задръжте това положение, ако е възможно, няколко минути. Това стимулира щитовидната жлеза и помага за засилването на врата.

Раменен стоеж

Хатха Йога - Раменен стоежТова упражнение също стимулира щитовидната жлеза. Легнете по гръб на пода и релаксирайте. Повдигнете краката си на деветдесет градуса спрямо пода, след това повдигнете краката и хълбоците над раменете, крепейки се на лактите - ръцете са на хълбоците. Останете толкова време, колкото можете, без да изпитате неприятни усещания. Това упражнение помага да се обърне низходящия поток на енергията, като променя посоката на земното притегляне в сравнение с нормалното ни положение.

Риба

Хатха Йога - РибаТази поза често следва след раменния стоежа, тъй като допълнително опъва врата. Легнете по гръб. С ръце на хълбоците подпрете горната част на тялото върху лактите, извивайки врата назад, докато главата докосне пода. Упражнението помага също и за отварянето на гръдната кухина и стимулира щитовидната жлеза.

Рало

Хатха Йога - РалоАко раменният стоеж е изпълнен с успех, може да опитате рало. Най-напред отново заемете стоеж на рамене. След това спуснете краката си зад главата, докосвайки стъпалата до пода.

Ушно-колянна поза

Хатха Йога - Ушно-колянна позаАко не изпитвате неприятни усещания в това положение, свийте коленете и ги поставете зад ушите.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 30547

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Пета чакра

 1. .

  Не в леглото,защото неправилно огъваш гръбнака.Одеало сгънато на две поставено на земята върши идеална работа.

 2. 1.

  Blagus-uprajneniata se praviat na tvardo a ne v leglo.Imam problem s 6titovidnata jleza-xa6imoto-moje li niakoi da pomogne.Skype blagus6

 3. 2.

  Слава тебе Господи, аз пък от едно видео в ютюб се изплШих казваше се че когато ти вибрира тялото к чувстваш мускулни спазми ти навлизат зли д....Слава Богу дано е само нашата енергия. ИСУС ДА НИ ПАЗИ ОТ ВСИЧКО ЗЛО!

 4. 3.

  Хора това е много сериозно,аз имам сташни проблеми всичко е вързано,това с демоните е истина.Пазете се не злоопотребявайте ствърд алкохол

Подобни статии

Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...