Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Балансиране на Пета чакра  »  Физически упражнения за Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Физически упражнения за Пета чакра

Вратът е най-тясната част на торса. През по-голямата част от времето той действа като филтър между ума и тялото. Това го превръща в извънредно податлив на напрежение и скованост. Разхлабването на врата е важно начало за всяка работа, свързана с петата чакра.

Въртене на врата

Хатха Йога - Въртене на вратаБавно завъртете главата си в кръгово движение около раменете. Спрете във всяка от точките, където чувствате напрежение или неприятно усещане, и масажирайте с пръсти. Задръжте главата в позицията на напрежение, докато релаксира до известна степен. След това продължете с движението. Движете се и в двете посоки - по часовниковата стрелка и обратно.

Повдигане на главата

Хатха Йога - Повдигане на главатаЛегнете по гръб и релаксирайте. Бавно повдигнете главата, задържайки раменете на пода, така че да погледнете пръстите на краката си. Задръжте това положение, ако е възможно, няколко минути. Това стимулира щитовидната жлеза и помага за засилването на врата.

Раменен стоеж

Хатха Йога - Раменен стоежТова упражнение също стимулира щитовидната жлеза. Легнете по гръб на пода и релаксирайте. Повдигнете краката си на деветдесет градуса спрямо пода, след това повдигнете краката и хълбоците над раменете, крепейки се на лактите - ръцете са на хълбоците. Останете толкова време, колкото можете, без да изпитате неприятни усещания. Това упражнение помага да се обърне низходящия поток на енергията, като променя посоката на земното притегляне в сравнение с нормалното ни положение.

Риба

Хатха Йога - РибаТази поза често следва след раменния стоежа, тъй като допълнително опъва врата. Легнете по гръб. С ръце на хълбоците подпрете горната част на тялото върху лактите, извивайки врата назад, докато главата докосне пода. Упражнението помага също и за отварянето на гръдната кухина и стимулира щитовидната жлеза.

Рало

Хатха Йога - РалоАко раменният стоеж е изпълнен с успех, може да опитате рало. Най-напред отново заемете стоеж на рамене. След това спуснете краката си зад главата, докосвайки стъпалата до пода.

Ушно-колянна поза

Хатха Йога - Ушно-колянна позаАко не изпитвате неприятни усещания в това положение, свийте коленете и ги поставете зад ушите.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 28700

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Пета чакра

 1. .

  Не в леглото,защото неправилно огъваш гръбнака.Одеало сгънато на две поставено на земята върши идеална работа.

 2. 1.

  Blagus-uprajneniata se praviat na tvardo a ne v leglo.Imam problem s 6titovidnata jleza-xa6imoto-moje li niakoi da pomogne.Skype blagus6

 3. 2.

  Слава тебе Господи, аз пък от едно видео в ютюб се изплШих казваше се че когато ти вибрира тялото к чувстваш мускулни спазми ти навлизат зли д....Слава Богу дано е само нашата енергия. ИСУС ДА НИ ПАЗИ ОТ ВСИЧКО ЗЛО!

 4. 3.

  Хора това е много сериозно,аз имам сташни проблеми всичко е вързано,това с демоните е истина.Пазете се не злоопотребявайте ствърд алкохол

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...