Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Балансиране на Пета чакра  »  Музика

Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Музика

Ако припяването, настройването и мантра-медитацията имат капацитета да въздействат на най-съкровената ни същност, то музиката трябва да има дълбоко въздействие върху цялата ни система тяло-ум. Музиката може да ни развълнува до сълзи, да ни изпълни с радост, да вдъхнови тялото ни да се друса и танцува, или да ни успокои и възбуди. Музиката от фона на филмите и телевизионните предавания играе с нашите чувства като с музикален инструмент. Музиката продава продукти в рекламата, забавлява, дразни, вдъхновява и обединява. Песните са духовният архив на човечеството, записващ неговите изпитания и триумфи, те са свързващата нишка на общества, религии и политически движения. Начин да се унищожи една култура е унищожаването на нейната музика.

Музиката съчетава по възхитителен начин опитностите на горните и долните чакри. Тя къпе тялото в ритъм и резонанс, докато забавлява ума със своята комплексност от метрика, мелодия, инструментация и послание. Музиката съединява душата на тялото с ума и духа.

Шаманистката медицина работи отчасти на принципа на резонанса, чрез музика и биене на барабани. Музиката може да ни доведе до транс, при който тялото се отпуска и навлиза в едно различно състояние на съзнание. В транса сме способни да трансцендираме егото и да открием по-широко, духовно състояние, по-способно да ни доведе до излекуване.

Технически казано, музиката преминава през слуховите нерви и достига до таламуса в мозъка, който въздейства на нашите емоции. Тогава таламусът възбужда мозъчната кора, която изпраща в отговор импулси обратно до таламуса и хипоталамуса. Този цикъл, известен като таламичен рефлекс, поражда тропане на краката и тялото се клати, когато музиката се усили. Таламусът е заобиколен от лимбичната система. Тя е част от мозъка, която е най-силно свързана с емоциите и с ендокринната система, която въздейства на чакрите и влияе на нашите неволеви процеси дишане, темп на сърцето, кръвообращение и секреции на жлезите.

В Лечебните енергии на музиката Хол А. Лингърман предлага да се използват различни видове музика за предизвикване или лекуване на специфични емоционални състояния. Той изброява специфични музикални образци за изразяване или успокояване на гняв, за лекуване на депресия или скука, или за балансиране на свръхактивност, както и музика за основните елементи и за хармонизиране на дома и другите заобикалящи ни среди. Тъй като неговата информация е твърде обемиста, за да я включа тук, предлагам да експериментирате с някои от неговите предложения.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 17452

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Пета чакра

 1. .

  Не в леглото,защото неправилно огъваш гръбнака.Одеало сгънато на две поставено на земята върши идеална работа.

 2. 1.

  Blagus-uprajneniata se praviat na tvardo a ne v leglo.Imam problem s 6titovidnata jleza-xa6imoto-moje li niakoi da pomogne.Skype blagus6

 3. 2.

  Слава тебе Господи, аз пък от едно видео в ютюб се изплШих казваше се че когато ти вибрира тялото к чувстваш мускулни спазми ти навлизат зли д....Слава Богу дано е само нашата енергия. ИСУС ДА НИ ПАЗИ ОТ ВСИЧКО ЗЛО!

 4. 3.

  Хора това е много сериозно,аз имам сташни проблеми всичко е вързано,това с демоните е истина.Пазете се не злоопотребявайте ствърд алкохол

Подобни статии

Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...