BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

  1. Балансиране на Втора чакра
  2. Възтановяване потока на движение
  3. Работа с вината
  4. Работа с емоциите
  5. Водна медитация
  6. Физически упражнения за Втора чакра

Работа с емоциите

Емоциите са инстинктивно движение на физическата енергия. Само нашият ум тълкува някои емоции като „добри", а други като „лоши". Когато потискаме емоциите, свързани с малтретиране, едновременно с това ние потискаме всички емоции, а с това и движението на духа. Лекуването на втората чакра включва възстановяване на правото ни да чувстваме. Първата стъпка във възстановяването на това право е да отстраним вината, която блокира чувствата ни. Научаваме се да ги виждаме като естествени отговори на ситуации, които ни вълнуват.

Емоциите, свързани с малтретиране, могат да бъдат съсипващи и често са противоречиви. Може да чувстваме и силен копнеж, и измяна заедно с едновременен напор да достигнем и да се отдръпнем. В едно и също време може да чувстваме силен гняв и свиващ страх. Може да чувстваме силни емоции в едни моменти и притъпеност в други.

Емоциите са предшественици на делото (третата чакра), затова е трудно да позволим на една емоция да бликне, ако действието, към което подтиква тя, е опасно или плашещо. Например ако това да си позволим да почувстваме гнева си ни кара да искаме да убием някого, изпитването на такова чувство може да бъде опасно. Ако усещането на самотата от една минала раздяла прави непоносима настоящата ни самотност, ще потърсим начини да я избегнем. Ако чувството, че някой ни е нужен, ни прави обект на неговото малтретиране, ние не можем да признаем своята нужда.

Когато силата зад дадена емоция се формира, без да бъде изразена или освободена, тя поражда емоционална прекомерност. Трябва да създадем сигурен начин за намаляване на емоционалната сила и да позволим тя да бъде канализирана в подходящи движения или действия. Често използвам гнева си в почистването на своя дом, защото когато съм гневна, имам много енергия, но не мога да се концентрирам върху нищо трудно. Тъгата може да бъде канализирана в писане на поезия, страхът в повишена осъзнатост, а копнежът в творчески дейности.

Когато емоциите са прекомерни, можем да преместим съзнанието си в усещанията на тялото си. Емоциите искат да излязат, да действат и да бъдат признати. Трябва да балансираме това, като влезем и обърнем внимание на Аза отвътре. Чрез съзнателно насочване на вниманието ни навътре емоциите омекват и ни дават по-богат гоблен от информация и връзка.

Рейтинг:

Отзиви

Владо

Как да се предпазя от разбиване на втора чакра? Лежа спокоен, събрал съм енергия в таза и в един момент, точно където е простатата, се усеща като удар и изтичане на енергия след което се чувствам вял, депресиран и с чувство на гняв?

Пинто
Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете. Как стигате до тези проценти за всяка чакра??
Стоянова
БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.
Анонимен
Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.
Леа
За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...