Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Балансиране на Втора чакра  »  Работа с емоциите

Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

Работа с емоциите

Емоциите са инстинктивно движение на физическата енергия. Само нашият ум тълкува някои емоции като „добри", а други като „лоши". Когато потискаме емоциите, свързани с малтретиране, едновременно с това ние потискаме всички емоции, а с това и движението на духа. Лекуването на втората чакра включва възстановяване на правото ни да чувстваме. Първата стъпка във възстановяването на това право е да отстраним вината, която блокира чувствата ни. Научаваме се да ги виждаме като естествени отговори на ситуации, които ни вълнуват.

Емоциите, свързани с малтретиране, могат да бъдат съсипващи и често са противоречиви. Може да чувстваме и силен копнеж, и измяна заедно с едновременен напор да достигнем и да се отдръпнем. В едно и също време може да чувстваме силен гняв и свиващ страх. Може да чувстваме силни емоции в едни моменти и притъпеност в други.

Емоциите са предшественици на делото (третата чакра), затова е трудно да позволим на една емоция да бликне, ако действието, към което подтиква тя, е опасно или плашещо. Например ако това да си позволим да почувстваме гнева си ни кара да искаме да убием някого, изпитването на такова чувство може да бъде опасно. Ако усещането на самотата от една минала раздяла прави непоносима настоящата ни самотност, ще потърсим начини да я избегнем. Ако чувството, че някой ни е нужен, ни прави обект на неговото малтретиране, ние не можем да признаем своята нужда.

Когато силата зад дадена емоция се формира, без да бъде изразена или освободена, тя поражда емоционална прекомерност. Трябва да създадем сигурен начин за намаляване на емоционалната сила и да позволим тя да бъде канализирана в подходящи движения или действия. Често използвам гнева си в почистването на своя дом, защото когато съм гневна, имам много енергия, но не мога да се концентрирам върху нищо трудно. Тъгата може да бъде канализирана в писане на поезия, страхът в повишена осъзнатост, а копнежът в творчески дейности.

Когато емоциите са прекомерни, можем да преместим съзнанието си в усещанията на тялото си. Емоциите искат да излязат, да действат и да бъдат признати. Трябва да балансираме това, като влезем и обърнем внимание на Аза отвътре. Чрез съзнателно насочване на вниманието ни навътре емоциите омекват и ни дават по-богат гоблен от информация и връзка.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 15234

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Втора чакра

 1. .

  Според теста имам 53% за втора чакра, т.е. слабо активна. Съпругата ми се оплаква, че съм бил силно полово активен. Къде е истината ?
  Моля, дайте ми съвет какво да правя ? Да си намеря любовница или да стана гей или да дезактивирам още повече втора чакра ?

 2. 1.

  Ama zashto ako si se chuvstvash dobre ,shte trqbva da se deqktivirash.Zabavlqvai se s tova koeto imash i chuvstvash.

 3. 2.

  До анонимен: Може би не сте толкова тъпа, но звучите гневно по някаква вътрешна ваша причина, проблемен оргазъм, по-сексуален от вас партньор, гняв, неудовлетвореност. Тази страница почти няма чуждици.
  Може би някой трябва да ви чете текста с любовен и спокоен глас, търпеливо да ви обясни смисъла и да ви излюби самоотвержено. Човек трябва да намери синхрона със себе и заобикалящия го свят! Наздраве!

 4. 3.

  Според теста на мен тази чакра ми е прекалено активна-106 %,как да работя за да я вкарам в баланс?Благодаря предварително!

 5. 4.

  За съжаление и аз нищо не разбрах от написаното ( като Анонимен ), а и при мен е блокирана втора чакра.

 6. 5.

  Моята втора чакра е 102% това дали е добре?

 7. 6.

  Мили неразбиращи читатели, не се тревожете !!!!! Просто тази лъжица не е за вашата уста! Човек вижда това което знае и мери спрямо своя аршин!!!! Много още ви трябва за да разбирате написаното!!!!! Не е толкова лесно!!!! Аз се занимавам с това активно вече 10 години и пак понякога две и две не е четири!!!! Спокойно , ако имате притеснения обърнете се към специалист!!!!!

 8. 7.

  коя/чакра регулира забоояването -запек

 9. 8.

  За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.

 10. 9.

  Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.

 11. 10.

  БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.

 12. 11.

  Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете.
  Как стигате до тези проценти за всяка чакра??

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...