Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Балансиране на Втора чакра  »  Работа с вината

Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

Работа с вината

Работата c вината започва c преглед на силите, които са повлияли на нашите действия в определено време. За детето, което се чувства виновно заради слабите си успехи в училище, е важно да разберем как променливите ситуации в семейството могат да са попречили на неговата концентрация в заниманията му. За личността, която се чувства виновна заради чувството си на бедност, е важно да определи дали потребностите й са били удовлетворявани в миналото. Само чрез признание на миналите сили можем истински да променим настоящото поведение, заради което се чувстваме виновни. Това не означава, че не трябва да поемаме отговорност за онова, което може да сме причинили, а по-скоро ни позволява да видим тази отговорност в правилния й контекст. Ето някои стъпки, които можете да направите чрез вината:

 1. Поставете поведението на вина в контекст. Кои са били силите, действащи върху вас по това време?
 2. Проверете мотивите, импулсите и потребностите, лежащи в основата на вашето поведение. Какво сте се опитвали да удовлетворите или извършите?
 3. Потърсете пътищата, които поведението може да ви е моделирало.
 4. Вижте как основните потребности могат да бъдат задоволени по-пряко и по по-подходящ начин.
 5. Направете опис на всяка причинена вреда и потърсете пътища за коригиране. Ако не сте сигурни как да извършите корекциите, обикновено можете да попитате. Ако личността, на която сте навредили, вече не ви е достъпна, опитайте се да се решите ситуацията по по-глобален начин. Дайте пари или време на приют за бити жени. Платете лечението на някого. Помогнете на някого в училище. Доброволният труд е милосърдие.
 6. Направете план за ново поведение.
 7. Забравете себе си и вървете напред.

Ако продължавате да бъдете измъчвани от вина заради невинно поведение като например удоволствие или време за себе си, тогава проверете системата на вярване, която подкрепя тези ценности, като си зададете следните въпроси:

Коя е системата на вярване, която казва например, че сексът е нещо лошо или че времето, прекарано насаме, е егоизъм? Какъв е нейният произход? Къде сте я научили? Кой обслужва тази вяра?

Какви са резултатите от ценностите, свойствени за тази вяра?

Коя е вашата собствена вяра и на какво се базира тя? Какви са резултатите от вашите действия? Дали причинената вреда е насочена към вас, или към другите? Как можете да получите подкрепа за своите действия, ако вярвате, че те са правилни?

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 14826

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Втора чакра

 1. .

  Според теста имам 53% за втора чакра, т.е. слабо активна. Съпругата ми се оплаква, че съм бил силно полово активен. Къде е истината ?
  Моля, дайте ми съвет какво да правя ? Да си намеря любовница или да стана гей или да дезактивирам още повече втора чакра ?

 2. 1.

  Ama zashto ako si se chuvstvash dobre ,shte trqbva da se deqktivirash.Zabavlqvai se s tova koeto imash i chuvstvash.

 3. 2.

  До анонимен: Може би не сте толкова тъпа, но звучите гневно по някаква вътрешна ваша причина, проблемен оргазъм, по-сексуален от вас партньор, гняв, неудовлетвореност. Тази страница почти няма чуждици.
  Може би някой трябва да ви чете текста с любовен и спокоен глас, търпеливо да ви обясни смисъла и да ви излюби самоотвержено. Човек трябва да намери синхрона със себе и заобикалящия го свят! Наздраве!

 4. 3.

  Според теста на мен тази чакра ми е прекалено активна-106 %,как да работя за да я вкарам в баланс?Благодаря предварително!

 5. 4.

  За съжаление и аз нищо не разбрах от написаното ( като Анонимен ), а и при мен е блокирана втора чакра.

 6. 5.

  Моята втора чакра е 102% това дали е добре?

 7. 6.

  Мили неразбиращи читатели, не се тревожете !!!!! Просто тази лъжица не е за вашата уста! Човек вижда това което знае и мери спрямо своя аршин!!!! Много още ви трябва за да разбирате написаното!!!!! Не е толкова лесно!!!! Аз се занимавам с това активно вече 10 години и пак понякога две и две не е четири!!!! Спокойно , ако имате притеснения обърнете се към специалист!!!!!

 8. 7.

  коя/чакра регулира забоояването -запек

 9. 8.

  За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.

 10. 9.

  Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.

 11. 10.

  БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.

 12. 11.

  Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете.
  Как стигате до тези проценти за всяка чакра??

Подобни статии