Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Балансиране на Втора чакра  »  Водна медитация

Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

Водна медитация

Стъпка първа. Водата е очистваща и външно, и вътрешно. Започнете с голяма чаша с вода и седете спокойно, докато я пиете. Почувствайте как се излива вътре във вас. Почувствайте нейната хладина, влажност и я усещайте, когато се докосва до стомаха ви.

Представете си, че преминава през цялото тяло - кръвоносните съдове, мускулите, храносмилателната система. Вземете в шепа вода и разтъркайте с нея лицето си, чувствайки студеното, освежаващо качество.

Стъпка втора. Следващата стъпка е да очистите себе си. Това е ритуал за очистване с вода и трябва да бъде извършен цялостно и с наслада. Можете да използвате душ, вана, езеро, поток и дори ведро с топла вода. Уверете се, че мястото около вас е чисто - трудно е да се почувствате чисти на мръсно място.

Ако става дума за вана или душ, изберете предпочитаните от вас кърпи, сапуни и лосиони и ги оставете близо до вас. Ако става дума за поток, намерете някое гладко и равно място, където можете да легнете, за да изсъхнете.

Когато сте потопени във водата, минете през всички части на тялото, казвайки: "Ето, ръцете ми трябва да се изчистят; сега стъпалата ми трябва да бъдат изчистени; сега лицето ми е чисто" и т. н. Станете едно с водата. Когато го преживявате, си представите как водата отстранява всякаква негативност, която не желаете да остава във вашия живот. Ако се намирате в естествена обстановка, можете да хвърлите нещо (което не замърсява) във водата, за да символизирате тази негативност; ако се намирате в градска среда, нещо символично може да бъде изхвърлено в тоалетната или в канала, ако то е течност.

Докато лежите във ваната, потопени във водата, помислете си за приливите и отливите в своя живот. Погледнете на себе си като на инструмент за движение. Ако трябва да се отдръпнете и да погледнете от друг ъгъл към себе си, какви стереотипи бихте забелязали в своите движения в живота?

Помислете си за нещата, от които бихте искали да се освободите в живота си в този момент - навици, тенденции, болки, или страхове. Вижте ги как отплуват от вас през връвта на вашето заземяване, подобно на река, която се изтича към морето. Представете си, че вали дъжд и пълни реката със свежа вода, покачвайки нивото й отново.

След това си помислете за нещата, които бихте искали да се появят в живота ви - нови стереотипи, хора или събития. Представете си водопад над главата си, изливащ този благодат върху вас. Почувствайте, че го поемате в себе си и че всички тези неща преминават през тялото ви.

Иемая (Иемония) е африканска богиня на морето, великата Майка. "Представят си я като голяма и красива жена, блестяща и тъмна; грижовна и завладяваща; кристално ясна и мистериозно дълбока." Тя е възпитателката, утешителката, лечителката, майката, чиито корем е голям, колкото целия живот. Докато седите в банята, представете си, че това велико Mope-майка ви люлее и храни. Почувствайте, че се намирате в утробата на Богинята, преди да се родите. Попитайте я каква цел е отредила за вас при това раждане. Попитайте я за нейната помощ, за да бъде вашето раждане леко и спокойно. Приемете нейната грижа. Поемете я в себе си и си представете, че я споделяте с други хора. Благодарете й за вашето раждане.

Облечете се в чисти дрехи. Налейте си още една чаша с вода и я изпийте безмълвно, мислейки за цикличната природа на водата и за начина, по който вие се вписвате в тези цикли.

Ако е възможно, посетете скоро някой голям воден басейн.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 15528

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Втора чакра

 1. .

  Според теста имам 53% за втора чакра, т.е. слабо активна. Съпругата ми се оплаква, че съм бил силно полово активен. Къде е истината ?
  Моля, дайте ми съвет какво да правя ? Да си намеря любовница или да стана гей или да дезактивирам още повече втора чакра ?

 2. 1.

  Ama zashto ako si se chuvstvash dobre ,shte trqbva da se deqktivirash.Zabavlqvai se s tova koeto imash i chuvstvash.

 3. 2.

  До анонимен: Може би не сте толкова тъпа, но звучите гневно по някаква вътрешна ваша причина, проблемен оргазъм, по-сексуален от вас партньор, гняв, неудовлетвореност. Тази страница почти няма чуждици.
  Може би някой трябва да ви чете текста с любовен и спокоен глас, търпеливо да ви обясни смисъла и да ви излюби самоотвержено. Човек трябва да намери синхрона със себе и заобикалящия го свят! Наздраве!

 4. 3.

  Според теста на мен тази чакра ми е прекалено активна-106 %,как да работя за да я вкарам в баланс?Благодаря предварително!

 5. 4.

  За съжаление и аз нищо не разбрах от написаното ( като Анонимен ), а и при мен е блокирана втора чакра.

 6. 5.

  Моята втора чакра е 102% това дали е добре?

 7. 6.

  Мили неразбиращи читатели, не се тревожете !!!!! Просто тази лъжица не е за вашата уста! Човек вижда това което знае и мери спрямо своя аршин!!!! Много още ви трябва за да разбирате написаното!!!!! Не е толкова лесно!!!! Аз се занимавам с това активно вече 10 години и пак понякога две и две не е четири!!!! Спокойно , ако имате притеснения обърнете се към специалист!!!!!

 8. 7.

  коя/чакра регулира забоояването -запек

 9. 8.

  За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.

 10. 9.

  Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.

 11. 10.

  БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.

 12. 11.

  Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете.
  Как стигате до тези проценти за всяка чакра??

Подобни статии