Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Балансиране на Втора чакра  »  Водна медитация

Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

Водна медитация

Стъпка първа. Водата е очистваща и външно, и вътрешно. Започнете с голяма чаша с вода и седете спокойно, докато я пиете. Почувствайте как се излива вътре във вас. Почувствайте нейната хладина, влажност и я усещайте, когато се докосва до стомаха ви.

Представете си, че преминава през цялото тяло - кръвоносните съдове, мускулите, храносмилателната система. Вземете в шепа вода и разтъркайте с нея лицето си, чувствайки студеното, освежаващо качество.

Стъпка втора. Следващата стъпка е да очистите себе си. Това е ритуал за очистване с вода и трябва да бъде извършен цялостно и с наслада. Можете да използвате душ, вана, езеро, поток и дори ведро с топла вода. Уверете се, че мястото около вас е чисто - трудно е да се почувствате чисти на мръсно място.

Ако става дума за вана или душ, изберете предпочитаните от вас кърпи, сапуни и лосиони и ги оставете близо до вас. Ако става дума за поток, намерете някое гладко и равно място, където можете да легнете, за да изсъхнете.

Когато сте потопени във водата, минете през всички части на тялото, казвайки: "Ето, ръцете ми трябва да се изчистят; сега стъпалата ми трябва да бъдат изчистени; сега лицето ми е чисто" и т. н. Станете едно с водата. Когато го преживявате, си представите как водата отстранява всякаква негативност, която не желаете да остава във вашия живот. Ако се намирате в естествена обстановка, можете да хвърлите нещо (което не замърсява) във водата, за да символизирате тази негативност; ако се намирате в градска среда, нещо символично може да бъде изхвърлено в тоалетната или в канала, ако то е течност.

Докато лежите във ваната, потопени във водата, помислете си за приливите и отливите в своя живот. Погледнете на себе си като на инструмент за движение. Ако трябва да се отдръпнете и да погледнете от друг ъгъл към себе си, какви стереотипи бихте забелязали в своите движения в живота?

Помислете си за нещата, от които бихте искали да се освободите в живота си в този момент - навици, тенденции, болки, или страхове. Вижте ги как отплуват от вас през връвта на вашето заземяване, подобно на река, която се изтича към морето. Представете си, че вали дъжд и пълни реката със свежа вода, покачвайки нивото й отново.

След това си помислете за нещата, които бихте искали да се появят в живота ви - нови стереотипи, хора или събития. Представете си водопад над главата си, изливащ този благодат върху вас. Почувствайте, че го поемате в себе си и че всички тези неща преминават през тялото ви.

Иемая (Иемония) е африканска богиня на морето, великата Майка. "Представят си я като голяма и красива жена, блестяща и тъмна; грижовна и завладяваща; кристално ясна и мистериозно дълбока." Тя е възпитателката, утешителката, лечителката, майката, чиито корем е голям, колкото целия живот. Докато седите в банята, представете си, че това велико Mope-майка ви люлее и храни. Почувствайте, че се намирате в утробата на Богинята, преди да се родите. Попитайте я каква цел е отредила за вас при това раждане. Попитайте я за нейната помощ, за да бъде вашето раждане леко и спокойно. Приемете нейната грижа. Поемете я в себе си и си представете, че я споделяте с други хора. Благодарете й за вашето раждане.

Облечете се в чисти дрехи. Налейте си още една чаша с вода и я изпийте безмълвно, мислейки за цикличната природа на водата и за начина, по който вие се вписвате в тези цикли.

Ако е възможно, посетете скоро някой голям воден басейн.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 16529

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Втора чакра

 1. .

  Според теста имам 53% за втора чакра, т.е. слабо активна. Съпругата ми се оплаква, че съм бил силно полово активен. Къде е истината ?
  Моля, дайте ми съвет какво да правя ? Да си намеря любовница или да стана гей или да дезактивирам още повече втора чакра ?

 2. 1.

  Ama zashto ako si se chuvstvash dobre ,shte trqbva da se deqktivirash.Zabavlqvai se s tova koeto imash i chuvstvash.

 3. 2.

  До анонимен: Може би не сте толкова тъпа, но звучите гневно по някаква вътрешна ваша причина, проблемен оргазъм, по-сексуален от вас партньор, гняв, неудовлетвореност. Тази страница почти няма чуждици.
  Може би някой трябва да ви чете текста с любовен и спокоен глас, търпеливо да ви обясни смисъла и да ви излюби самоотвержено. Човек трябва да намери синхрона със себе и заобикалящия го свят! Наздраве!

 4. 3.

  Според теста на мен тази чакра ми е прекалено активна-106 %,как да работя за да я вкарам в баланс?Благодаря предварително!

 5. 4.

  За съжаление и аз нищо не разбрах от написаното ( като Анонимен ), а и при мен е блокирана втора чакра.

 6. 5.

  Моята втора чакра е 102% това дали е добре?

 7. 6.

  Мили неразбиращи читатели, не се тревожете !!!!! Просто тази лъжица не е за вашата уста! Човек вижда това което знае и мери спрямо своя аршин!!!! Много още ви трябва за да разбирате написаното!!!!! Не е толкова лесно!!!! Аз се занимавам с това активно вече 10 години и пак понякога две и две не е четири!!!! Спокойно , ако имате притеснения обърнете се към специалист!!!!!

 8. 7.

  коя/чакра регулира забоояването -запек

 9. 8.

  За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.

 10. 9.

  Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.

 11. 10.

  БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.

 12. 11.

  Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете.
  Как стигате до тези проценти за всяка чакра??

Подобни статии

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...