PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

  1. Балансиране на Втора чакра
  2. Възтановяване потока на движение
  3. Работа с вината
  4. Работа с емоциите
  5. Водна медитация
  6. Физически упражнения за Втора чакра

В нашите културни нагласи относно емоциите и сексуалността има толкова много погрешни неща, че лечението на тази чакра на движението, която никога не бива напълно излекувана, тъй като е постоянно в състояние на промяна. Ако съществуваше критерий за излекувана втора чакра, то такъв би могло да бъде способността да приемаш промяната, без да губиш ядрото на стабилността си.

Лечението на втората чакра е в голяма степен въпрос на насърчаване на прекомерността или недостатъчността, за да се постигне движение към центъра. Основната предпоставка е проста: където движението е ограничено, идентифицираме поддържащите модели и насърчаваме движението. Където движението е прекомерно, учим пациента да се сдържа или чрез освобождаване на емоциите, така натискът намалява, или чрез научаване да понася увеличено усещане и възбуда. Това изисква да го научим да обръща внимание на фините токове и импулси, протичащи през тялото.

Трябва да се разбере, че тялото има свой собствен процес на лечение. Когато се порежем, е важно да почистим и превържем раната, но естественият процес на лечение се извършва от само себе си под превръзката. Ние сме биологически съоръжени с вродени инстинкти за лечение и самосъхранение и когато тези инстинкти бъдат нарушени от травма или растящ стрес, тогава цялата ни основа се разстройва, а с нея и свободният поток на енергията.

Протичането на енергията през тялото е неговият начин да възстановява баланса. Освобождаването на този поток със същевременното осигуряване на сигурен съд за него ще даде силен тласък на лечението. Това възстановява тока на освобождението, който ни позволява да оставим ограничаващите модели и да се разширим. Тъй като освобождаващият ток се издига към съзнанието, неговото значение е включено в един по-широк контекст. Това помага да изведем надолу тока на проявлението, канализирайки емоционалната енергия в конструктивни цели.

В лечението на втората чакра винаги работим от името на естествения процес на самолечение на тялото, в който са много важни движението и емоцията. Ако вродената реакция на един човек спрямо определена ситуация е била осуетена, тогава е налице постоянна тенденция към пресъздаване на подобни ситуации, така че да се завърши началният модел. Ако блокадата е сериозна, подобни ситуации могат да не позволяват да бъдат завършени, оставяйки ни в безнадеждния цикъл на повтаряне на отрицателните травми, без да бъдем способни да се освободим от тях и да продължим напред.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Владо

Как да се предпазя от разбиване на втора чакра? Лежа спокоен, събрал съм енергия в таза и в един момент, точно където е простатата, се усеща като удар и изтичане на енергия след което се чувствам вял, депресиран и с чувство на гняв?

Пинто
Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете. Как стигате до тези проценти за всяка чакра??
Стоянова
БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.
Анонимен
Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.
Леа
За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...