Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

Балансиране на Втора чакра

В нашите културни нагласи относно емоциите и сексуалността има толкова много погрешни неща, че лечението на тази чакра се превръща в огромна задача, която далеч надвишава нашите лични Аз. Кой има последната дума по това как изглежда в действителност здравата сексуалност? Що е подходящо ниво на емоционален отговор? Кога сме завършили емоционалната си работа? Как да отворим напълно сетивните си канали в един свят, изпълнен с атакуващи звуци и образи? Как да притежаваме здрава и потентна сексуалност, която по природа включва другите, когато тези други са наранени в своята сексуалност? Втората чакра е по същество чакра на движението, която никога не бива напълно излекувана, тъй като е постоянно в състояние на промяна. Ако съществуваше критерий за излекувана втора чакра, то такъв би могло да бъде способността да приемаш промяната, без да губиш ядрото на стабилността си.

Лечението на втората чакра е в голяма степен въпрос на насърчаване на прекомерността или недостатъчността, за да се постигне движение към центъра. Основната предпоставка е проста: където движението е ограничено, идентифицираме поддържащите модели и насърчаваме движението. Където движението е прекомерно, учим пациента да се сдържа или чрез освобождаване на емоциите, така натискът намалява, или чрез научаване да понася увеличено усещане и възбуда. Това изисква да го научим да обръща внимание на фините токове и импулси, протичащи през тялото.

Трябва да се разбере, че тялото има свой собствен процес на лечение. Когато се порежем, е важно да почистим и превържем раната, но естественият процес на лечение се извършва от само себе си под превръзката. Ние сме биологически съоръжени с вродени инстинкти за лечение и самосъхранение и когато тези инстинкти бъдат нарушени от травма или растящ стрес, тогава цялата ни основа се разстройва, а с нея и свободният поток на енергията.

Протичането на енергията през тялото е неговият начин да възстановява баланса. Освобождаването на този поток със същевременното осигуряване на сигурен съд за него ще даде силен тласък на лечението. Това възстановява тока на освобождението, който ни позволява да оставим ограничаващите модели и да се разширим. Тъй като освобождаващият ток се издига към съзнанието, неговото значение е включено в един по-широк контекст. Това помага да изведем надолу тока на проявлението, канализирайки емоционалната енергия в конструктивни цели.

В лечението на втората чакра винаги работим от името на естествения процес на самолечение на тялото, в който са много важни движението и емоцията. Ако вродената реакция на един човек спрямо определена ситуация е била осуетена, тогава е налице постоянна тенденция към пресъздаване на подобни ситуации, така че да се завърши началният модел. Ако блокадата е сериозна, подобни ситуации могат да не позволяват да бъдат завършени, оставяйки ни в безнадеждния цикъл на повтаряне на отрицателните травми, без да бъдем способни да се освободим от тях и да продължим напред.

2. Възтановяване потока на движение

Когато един организъм е застрашен, потокът енергия в тялото му се увеличава в подготовката за битка или бягство. Ако не са възможни нито бягство, нито битка (както е когато едно дете бива бито от баща...

3. Работа с вината

Работата c вината започва c преглед на силите, които са повлияли на нашите действия в определено време. За детето, което се чувства виновно заради слабите си успехи в училище, е важно да разберем как ...

4. Работа с емоциите

Емоциите са инстинктивно движение на физическата енергия. Само нашият ум тълкува някои емоции като „добри", а други като „лоши". Когато потискаме емоциите, свързани с малтретиране, едновременно с това...

5. Водна медитация

Стъпка първа. Водата е очистваща и външно, и вътрешно. Започнете с голяма чаша с вода и седете спокойно, докато я пиете. Почувствайте как се излива вътре във вас. Почувствайте нейната хладина, влажнос...

6. Физически упражнения за Втора чакра

Позата на Богинята Легнете по гръб и релаксирайте. Релаксирайте специално краката, таза и долната част на гърба. Свийте краката в коленете, доближавайки стъпалата до седалищните си части. Бавно остав...

Рейтинг: 4.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 63693

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Втора чакра

 1. .

  Според теста имам 53% за втора чакра, т.е. слабо активна. Съпругата ми се оплаква, че съм бил силно полово активен. Къде е истината ?
  Моля, дайте ми съвет какво да правя ? Да си намеря любовница или да стана гей или да дезактивирам още повече втора чакра ?

 2. 1.

  Ama zashto ako si se chuvstvash dobre ,shte trqbva da se deqktivirash.Zabavlqvai se s tova koeto imash i chuvstvash.

 3. 2.

  До анонимен: Може би не сте толкова тъпа, но звучите гневно по някаква вътрешна ваша причина, проблемен оргазъм, по-сексуален от вас партньор, гняв, неудовлетвореност. Тази страница почти няма чуждици.
  Може би някой трябва да ви чете текста с любовен и спокоен глас, търпеливо да ви обясни смисъла и да ви излюби самоотвержено. Човек трябва да намери синхрона със себе и заобикалящия го свят! Наздраве!

 4. 3.

  Според теста на мен тази чакра ми е прекалено активна-106 %,как да работя за да я вкарам в баланс?Благодаря предварително!

 5. 4.

  За съжаление и аз нищо не разбрах от написаното ( като Анонимен ), а и при мен е блокирана втора чакра.

 6. 5.

  Моята втора чакра е 102% това дали е добре?

 7. 6.

  Мили неразбиращи читатели, не се тревожете !!!!! Просто тази лъжица не е за вашата уста! Човек вижда това което знае и мери спрямо своя аршин!!!! Много още ви трябва за да разбирате написаното!!!!! Не е толкова лесно!!!! Аз се занимавам с това активно вече 10 години и пак понякога две и две не е четири!!!! Спокойно , ако имате притеснения обърнете се към специалист!!!!!

 8. 7.

  коя/чакра регулира забоояването -запек

 9. 8.

  За запек може да има различни причини, но преди години аз го чистих с трета чакра предимно и понеже са свързани си задавах енергия и към втора.

 10. 9.

  Много верни неща са написани тук. Хубаво е, че са дадени и упражнения, и медитация. Правя ги всеки ден.

 11. 10.

  БРАВО!!! Много добра информация, дава отговори на много въпроси и с упоритост и желание могат да се поправи активността на различните чакри.

 12. 11.

  Да попитам и аз.Как се правят тези тестове на чакрите.Виждам че тук някои слагат проценти на тестовете.
  Как стигате до тези проценти за всяка чакра??

Подобни статии

Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...