PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Оценка и работа с чакрите

Анализ на резултата от Чакра Теста

  1. Анализ на резултата от Чакра Теста
  2. Резултат отгоре-надолу
  3. Резултат отдолу-нагоре
  4. Резултат отвътре-навън
  5. Резултат отвън-навътре
  6. Балансиран резултат

Енергията на чакрите представлява по същество поляризиран поток между небето и земята - между материята и съзнанието. Тази енергия трябва да бъде равномерно разпределена между всички чакри.

Ако първата чакра е затворена, в такъв случай възходящият поток на освобождаващата енергия е блокиран. Космическата енергия може и да продължава да влиза през чакрата на върха, но върху нея не действа притеглянето от долната част на тялото, което да я кара да се насочи към проявление. Идеите може да се разпространяват, творчеството и осъзнаването може да бъдат от висш порядък, но индивидът изпитва затруднения да довежда до край своите проекти или да ръководи живота си. Съзнанието може да се състои от свободно формирани идеи или от фантастични и непрактични схеми, които никога не дават резултат. По малко от това съществува във всеки от нас.

От друга страна, ако чакрата на върха е затворена, докато първата чакра остава отворена, проблемът ни е точно обратният. Земната енергия няма импулс към изразяване на себе си, а стои като дама на танци без кавалер, която чака някой да се сети и за нея. Индивидът може да е твърде практичен, концентриран и осигурен финансово, но да му липсват творчество, надежди и мечти или осъзнаване на по-трудно доловимите нива. Може да е изключително трудолюбив, но му липсва танца. Промяната е трудна, рутината и навиците са много силни. Човекът е прекъснал потока на освобождението си. Неспособността да се демонстрира нещо ново води до привързване към сигурността на вече съществуващото.

Блокиране във Втора чакра

Ако индивидът има блокиране във чакрите все пак са добре поддържани с едно голямо изключение по отношение на първата чакра.

Отварянето на първата чакра може да облекчи проблема чрез издигането на енергията от земята, която да срещне и уравновеси космическата енергия, опитваща се да се спусне надолу. Наистина, ако първата чакра е затворена, тогава космическата енергия трудно ще слезе по-надолу от втората чакра.

Ако даден индивид с блокирана втора чакра се характеризира с преобладаване на физическата енергия, в такъв случай е вероятно той да се окаже в още по-окаяно положение. Тогава пет основни чакри отгоре са откъснати от основния си източник - първата чакра. При лечението на подобен проблем, човек може да работи за отварянето на чакрата на върха на главата (въпреки че това вероятно ще бъде трудно), или да работи директно върху втората чакра, за да даде възможност на земната енергия да се издигне. Посоченият пример илюстрира защо сексът често е по-важен за физически ориентираните хора. Освен чисто физическото стимулиране, той дава възможност за насочването на енергията към останалата част от тялото, която в противен случай остава слабо захранвана.

Блокиране във Пета чакра

По същия начин средните чакри могат да бъдат анализирани от гледна точка на посоките на вертикалните потоци. Блокирането на петата чакра в мисловния тип индивид води до неспособност за проявяване на творчество и за предаване на идеите. Във физическия тип това води до общуване без съдържание - без знание или творчество, които да подкрепят идеите.

Блокиране във Трета чакра

При блокиране на третата чакра физическият тип може да притежава сила, без да има контрол над нея. Контролът може да е непостоянен или неефикасен. При мисловния тип може да има голямо количество вътрешна сила, но придружена от неспособност за действителното реализиране на каквото и да е в "истинския" свят - отсъствие на увереност за справяне с материалните неща.

Рейтинг:
4.9/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Искрящ тюркоаз с индигови криле

Не разбирам защо има съвети за балансиране на 7-ма чакра, при положение, че: https://newage.bg/tr/528148 До колкото ми е известно доста над 7-ма съм Има много повече нива.. другите са смесени цветове.. на горе до към 22

Лусия Игнатова

Нямам чакра под 75%.Всъщност само две са балансирани, а останалите са хиперактивни. Някой да коментира, защото аз съм малко объркана... Да ги угротявам или да задействам и балансираните да станат хиперактивни ????

APO
mnogo tocen rezultat !!!!! Bravo
Цветелина Петрова
Благодаря вярно е
Станислав
Само седма ми е супер активна другите са балансирани
Виж още отзиви
Коментирай
loading...