Назад до Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

  1. Шеста чакра (Аджна)
  2. Цел на Шеста чакра - Разпознаване на модели
  3. Индентичност на Шеста чакра - Архетипове
  4. Форма на Шеста чакра - Образът като символ
  5. Функция на Шеста чакра - Сънища
  6. Функция на Шеста чакра - Интуиция
  7. Функция на Шеста чакра - Ясновидство
  8. Функция на Шеста чакра - Трансцендиране
  9. Фунцкия на Шеста чакра - Виждане
  10. Демон на Шеста чакра - Илюзия
  11. Формиране на Шеста чакра

Фунцкия на Шеста чакра - Виждане

Финалният резултат от работата чрез шестата чакра - с нейните архетипове и образи, сънища и фантазии, символи и илюзии - е появата на лично виждане. Тъй като виждаме все повече и повече себе си, ние виждаме по-дълбоко в хората и ситуациите около нас. Разширявайки своята вътрешна картина в един по-голям, по-обхватен възглед за света, ние неизбежно започваме да създаваме виждане. Това виждане може да е насочено към световни проблеми и тяхната промяна към по-добро или може да е насочено към нещо вътре в собствения ни живот. Може да е голямо като виждането как да се създаде ново общество или да е фокусирано върху един въпрос, например как да се отнасяме по различен начин към своя съпруг. Не мащабът или обхватът са важни, а способността да виждаме един нов начин на съществуване.

Виждането използва въображението, за да създаде нещо, което не е било виждано никога преди. Неговият образ, който носим в ума си, става проект за нашето конструиране на действителността. Той става новата картина, новият цветен прозорец, през който ще огрее светлината на нашето съзнание. Вътрешното виждане е странният притегател, който дава форма на хаотичните течения на нашия живот.

Виждането е съответствието на илюзията и следователно на трансформацията. Виждането се различава от илюзията по това, че знаем, че то е само една възможност - насока, даваща форма на проявяващия принцип. Илюзията бива смятана за сигурност и бива принудена да бъде статична. Виждането се държи свободно, постоянно трансформиращо, променящо. Виждането се подкрепя от енергията на творческата сила под него. Илюзията връзва енергията към една неподвижна форма. Виждането е флуидно и живо.

За да изградим отново своя Мост на дъгата, за да водим живот, богат на смисъл и цел, е необходимо виждане. За да променим множеството дисфункционални аспекти на своя свят, които ни държат впримчени, хванати в капан и разединени, е необходимо виждане - както личностно, така и колективно. Виждането е жизнено важна част от терапевтичния процес.

Независимо колко абстрактно или специфично е нашето виждане, то може да започне само с промени, които извършваме в своя собствен живот. За да създадем промяна, е необходимо да бъдем способни да си я представим. Нуждаем се от образ, символ или знак, който може да насочи психическата енергия на съзнанието и активността към ново проявление. Нуждаем се от оформител на реалността - цел за бъдещето, която извлича необходимото си от настоящето. С този образ в съзнанието безформеният хаос на нашия живот добива форма.

С излекуването на шестата чакра ние сме способни да създаваме виждане. Способни сме да формираме съзнателно пътя си към бъдещето и да се освободим от гнета на миналото. Нашето виждане създава разликата.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Мн съм доволен аз
Хахааххх
Това е голяма шега :D , вярно съвпада за мене но се съмнявам това да съм точно аз , обикновен човек съм като другите това са глупости , как може човек да вярва в тези неща :D ?!
Мечтите илюзия ли са ?
Ivanka Dimitrova
https://www.youtube.com/watch?v=DzZbuuePEw0&feature=youtu.be
анонимен
това е сила,но трябва да бъде осъзната
Виж още отзиви
Коментирай
loading...