Назад до Преглед на чакрите

Чакрите – ключът към нашето психическо и физическо здраве

Енергийната медицина насърчава изцелението чрез работа с личното енергийно поле на индивида. Специалистите в тази област лесно биха могли да разберат какво се случва с него само чрез ''проверка'' на 7-те чакри.

 

Тези 7 чакри, заедно с още 20 по-малки управляват нашето физическо, емоционално, духовно и умствено състояние. С други думи чакрите държат ключа за психическото и физическото ни състояние, за отношенията с околните, за вземането на решения, духовния напредък и други състояния.

И така, какво може да направите, за да поддържате вашите чакри балансирани? Просто следвайте следващите лесни стъпки за енергийно балансиране на чакрите.

1. Свързване с природата. Първа чакра е смятана за основа на доброто физическо и психическо здраве. Тя е вашата основна връзка с Майката Земя. Ако просто се събуете и походите известно време боси по тревата или пясъка, вие ще заредите с незаменима енергия вашата първа чакра. Не е нужно да живеете в провинцията или планината, за да направите това. Посетете близкия парк и прегърнете дърво, стъпете върху тревата и усетете близостта с Природата. Това заземяване ще ви даде сили и усещане за спокойствие и енергия.

2. Успокойте вашето тяло със силата на водата. Втора чакра е седалище на емоцията, чувствеността и сексуалността. При отслабена втора чакра се срещат проблеми свързани с използване на наркотици, хапчета, тютюнопушене, алкохол и други вредни навици. Един начините да излекуваме втора чакра е като потопим краката във вана с топла вода, малко морска сол и малко количество сода за хляб. Добре е да изричате с цялото си сърце и следните думи: ''Аз говоря истината и искам да се възстанови истинската ми същност. Аз съм чист, аз съм чист.'' Всички знаем за силата на водата, така че всеки допир с нея би могъл да отмие отрицателните вълни.

3. Движение: Трета чакра е седалището на нашето самоуважение – нашето самочувствие и лична сила. Тя е седалището на нашето ментално тяло, мястото с което идентифицираме нашата индивидуалност и его. Трета чакра ни дава сила да освободим нашата воля и да не се спираме пред малките неща. Можем да постигнем баланс като правим упражнения сутрин рано преди изгрева или след залеза на слънцето. Физическото движение събужда и зарежда тялото. Може да опитате йога, пилатес или някой друга форма, която ви носи приятно усещане и енергия.

4. Любов. Четвъртата чакра е сърдечната чакра и е централна точка, където се сливат силата и подкрепата с мъдростта на Майката Земя. Ако функционира неправилно тази чакра може да доведе вашето тяло и психика до потиснатост или прекалена емоционална привързаност. Един от добрите начини за даване и получаване на любов е да сте открити към хората и да им казвате за обичта, която изпитвате към тях. Домашният любимец също е чудесен начин за даване и получаване на любов.

5. Използвайте гласа си. Пета чакра е център на творчеството. Тази чакра е мястото откъдето ние изразяваме своите избори за общуваме и изразяваме своята същност. Използването на комуникацията позволява изчистване на ниските вибрации и достигане на високи вибрации. Творчеството е начин за комуникация. Използвате гласи си, за да прочетете на глас любимата си книга, пейте песни в банята, в колата и където поискате. Щом това ви носи усмивка и прави щастливи, какво по-хубаво?!

6.Визуализирайте. Шеста чакра е и нашето Трето око – центъра на висшия интелект. В тази чакра се пазят дарбите на Духа, като телепатия, ясновидство, предчувствие и психокинеза. Засилвайки работата на тази чакра, вие ще подсилите работата на ума, ще премахнете разсеяността и безпорядъка в мислите и усещанията. Медитацията е чудесен начин за постигане на високи резултати като мъдрост, вдъхновение, прозрения и остър ум. Визуализирайте на воля, всичко онова, което искате да постигнете.

7.Поканете Божественото. Седма чакра или коронната чакра ни свързва с Духа, нашата висша сила и Вселената. Когато коронната чакра е отворена , тогава нашите възприятия са по-ясни и изчистени. Подобно на седма чакра и при коронната (шеста) чакра медитацията е мощен инструмент за нейното насърчаване.

Всички чакри са свързани помежду си. Когато работите с тях, вие премахвате негативните травми, освобождавате психическото натоварване, постигате по-добър енергиен баланс, а всичко това ще ви накара да се почувствате много по-добре. Така, че поемете инициативата и преоткрийте вашите чакри.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 12 оценки

Отзиви

asen
Страхотна статия. Изчистването на ума и емоциите и възстановяване на вътрешната сила и връзката със цялото и земята за мен са много важни.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...