Назад до Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

  1. Формиране на чакрите
  2. Първа чакра - утроба до 12 месеца
  3. Втора чакра - от 6 до 12 месеца
  4. Трета чакра - от 18 месеца до 4 години
  5. Четвърта чакра - от 4 до 7 години
  6. Пета чакра - от 7 до 12 години
  7. Шеста чакра - младежка възраст
  8. Седма чакра - ранна зрелост и по-нататък

Шеста чакра - младежка възраст

Събуждането на тази чакра изисква способност за разпознаване на модели и тяхното прилагане към решения в живота. Това е етапът на възникване на формалните действия според теорията на Пиаже, когато въображението помага на детето да развие своето символно схващане на света.

За младежите това бележи един период на ново изследване на тяхната социална идентичност - като този път се прави по-съзнателен избор, докато социалната идентичност на четвъртата чакра е в голяма степен създадена в несъзнателна реакция на семейната динамика. Тук може да възникнат наченки на интерес към духовните въпроси, митологията или символизма било чрез музика, било чрез поезия, популярни образи от филми или последната мода в училище. Когато му се позволи да узрее, този интерес води до формиране на архетипова идентичност, интерес на която е себерефлексията. Ериксън нарича конфликта на младежката възраст идентичност или объркване на ролята.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Mila Viktorova
Мисля,че описанието за формирането на втора чакра е невярно! Не от 6 месеца до годинката,а от годинката до 18-тия месец...
elena karageorgieva
5chakra
Виж още отзиви
Коментирай
loading...