Назад до Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

  1. Трета чакра (Манипура)
  2. Функция на Трета чакра - Енергия
  3. Функция на Трета чакра - Автономност
  4. Функция на Трета чакра - Воля
  5. Функция на Трета чакра - Самоуважение
  6. Функция на Трета чакра - Проактивност
  7. Функция на Трета чакра - Сила
  8. Демон на Трета чакра - Срам
  9. Формиране на Трета чакра

Функция на Трета чакра - Автономност

Напредъкът от по-долните към по-горните чакри е напредък от индивидуалност към универсалност. Тръгваме от едно слято състояние, после се отделяме и ставаме независими, за да се издигнем евентуално в един по-голям свят, този път като съзнателни индивиди.

Можем да схващаме сърдечната чакра извършваме количествен скок, достигайки до такова място в Моста на дъгата, където индивидуалното и универсалното се събират в съвършен баланс Но преди да се осъществи това събиране, е необходимо ясно да разберем, че сме отделни, неповторими индивиди. Ако нямаме силно самосъзнание, необятността на универсалното ще ни победи.

Следователно автономността става необходимо постижение на сърдечната чакра се основава по-скоро на бедност, отколкото на сила, на желание за бягство, отколкото за разширение. Балансираната връзка позволява на личностите, участващи в нея, да бъдат отделни същества, да запазят своята индивидуалност, да следват собствения си растеж и да се съберат по избор и воля, в свобода и цялостност. Това право не може да бъде дарено от партньора (или някой друг за този въпрос), ако първо го нямаме вътре в себе си.

Автономността е жизненоважна за личната отговорност. Ако не можем да схванем себе си като отделни същества, не можем да поемаме отговорност за своите действия. Оставаме пасивни и безотговорни, често хленчещи и оплакващи, се от състоянието на своите дела, ръководени от нетрайната прищявка на групата, културата, партньорите или родителите ни.

Липсата на автономност често се характеризира с обвиняване. Ако обвиняваме другите за своите проблеми, ние все още не сме се индивидуализирали. Това често се вижда в двойки, които са прекалено вплетени един с друг. Обвиняването поставя и волята, и отговорността извън нас. Ако сме заземени в своята автономност, тогава ние сме причината за своя живот и сме способни да поемаме съответната отговорност и сила. Само когато поемаме отговорност, можем действително да направим промяна. Ако считаме за виновен някой друг, можем само да чакаме той да се промени. Можем да чакаме вечно.

Рейтинг:

Отзиви

Детелин
Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.
Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(
Galya Koleva
Prekrasno napisano!
Rosi Petrova
Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen
Виж още отзиви
Коментирай
loading...