Назад до Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

  1. Травми на Четвърта чакра
  2. Загуба на любовта към себе си
  3. Внедрени отношения
  4. Изопачени представи за любовта
  5. Отхвърляне

Загуба на любовта към себе си

Тъй като обикновено се идентифицираме с грижещите се за нас хора и техните ценности, начинът, по който те се отнасят към нас, ни учи каква е нашата стойност като човешки същества. Приемаме техните нагласи към нас. Малтретирането ни кара да се чувстваме недостойни за обич, а чувството, че сме „дефектни", само увеличава срама ни. Недостойни за обич, ние вече не сме в досег със своята божественост, със своята неповторимост, със своята валидност като човешки същества. Убедени, че в нас има някакъв вътрешен дефект, за който сме слепи и безпомощни, ние изоставяме себе си.

Без връзка с Аза рефлективното съзнание е невъзможно. Ние сме откъснати, лишени от връзка със своята основа, изгубени и самотни, и слагаме край на търсенето на своята основа чрез другите. Те стават нашата реалност, а бремето, което им налагаме - бремето на собствения ни отказ от нас самите, - обикновено ги отдръпва. Тогава загубваме цялата енергия, която сме инвестирали в тях, включително и части от нас. „Аз й дадох всичко! Как можа да ме напусне?" Когато даваме всичко, ние разоряваме себе си. Липсва ни център, към който другите могат да бъдат привлечени, защото - съвсем просто - „вкъщи няма никой". Вътре в нас няма никой, когото да обичат, защото ние сме се раздали.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

З. Н.

Много поучителна статия. Всичко е толкова добре обяснено.

Анонимен
Отхвърлянето е голяма тема в моя живот.. била съм много обичана.. и винаги пренебрегвана.. приемана за даденост.. или оставена на себе си, защото "може сама да се справи".. "тя е твърде самостоятелна".. "винаги има собствено мнение".. И се харесвам такава.. а детето в мен продължава да иска някой да го гушка :) и глези ..
Анонимен
Много много ми допада гледната точка, благодаря!
lora
privlichame se, az semeina,toi razveden,no reshihme da bademe dobri priateli
sasa
othvarliha lubovta mi ot strah,no ostana dalboko priatelstvo zavinagi.....
Виж още отзиви
Коментирай
loading...