Назад до Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

  1. Травми на Седма чакра
  2. Отказ на информация
  3. Духовно малтретиране

Отказ на информация

Децата усещат на интуитивно ниво всичко, което става около тях. Обикновено им липсва способността да разберат онова, което усещат, и непрекъснато търсят информация, за да попълнят празнотите. Много родители предпочитат да откажат информация на детето, вярвайки, че това е за негово добро. Бени пита откъде идват бебетата и му се казва: „Донасят ги щъркелите." Децата питат защо татко лежи като умрял на кушетката и могат да бъдат засрамени заради въпросите си. Понякога децата задават въпроси, на които родителите им буквално не могат да отговорят, или им казват неистини, или пък отново ги засрамват. „Какво искаш да знаеш за това? Глупав ли си или какво?" Рядко родителят е този, който казва: „Не зная. Но тук има начин да откриеш отговора." Децата може дълго да изучават нещо, което родителите им мислят за пилеене на време или неподходящо за пола им. Може да им отказват достъп до информация, която помага на развитието им.

Децата са непрекъснато гладни за информация и отказът тя да бъде дадена лишава детето от подходящо ментално хранене. Когато информацията бива отказвана, детето или само си я създава, или престава да пита. И в двата случая търсенето спира и Седмата чакра престава да вкарва нова информация и се затваря.

Лошото образование уврежда любопитния ум. По-голямата част от нашите училищни системи не успяват да се променят с темпа на промените в културата и слабо стимулират и подкрепят естествения глад на детето за знание. Училищата твърде често избягват противоречието и превръщат ученето по-скоро в скучна, досадна задача, отколкото в носещо радост изследване.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...