Назад до Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

  1. Травми на Първа чакра
  2. Родова травма
  3. Инкубатори
  4. Изоставяне
  5. Пренебрегване
  6. Трудности в храненето
  7. Клизми
  8. Физическо малтретиране
  9. Злополуки, операции, болести
  10. Унаследена травма

Физическо малтретиране

Физическото малтретиране поражда болка и учи децата да се дисоциират от своите телесни усещания. Безпокойството, възникващо от малтретирането, произвежда стресови хормони и това повишено състояние може да породи пристрастеност, създавайки в съответния индивид потребност в живота да създава криза, за да се чувства жив и да преодолее притъпеността на дисоциацията. Кризата непрекъснато ни поставя в състояние на оцеляване. Телесната дисоциация може да направи човека склонен към катастрофи, при които краищата, границите и опасностите не се забелязват. Тези по-малки поражения го карат да се чувства у дома, в семейния опит на болката. Стратегиите за справяне с физическото малтретиране могат да повлияят на всяка и на всички седма чакра).

Тъй като физическото малтретиране буквално уврежда тялото, то винаги ще се прояви по някакъв начин в резултатите на първата чакра. То бележи пълно предателство на доверието, тъй като детето е винаги неравностойно в самозащитата си. Физическото малтретиране може да създаде прекомерни или недостатъчни стратегии за справяне, като или откъсва съзнанието от тялото, или създава мания за тялото като предмет. Съчетанията на дисоциация и мания са обичайни, например притъпяване на чувството, съчетано с придирчиво пазене на диета.

Физическото малтретиране има фрагментиращо въздействие върху нервната система и подобно въздействие върху естествения поток на опита. В някои случаи тялото е физически увредено от разрези, рани или счупени кости. Не следва ли от това. че и полетата с по-фина енергия се пречупват и фрагментират? Това затруднява поправката на разбитото чувство на стабилност, доверие, сигурност и благополучие.

Тъй като физическото малтретиране обикновено идва от някой домашен, всекидневният живот става опасен. Тогава страхът е постоянен спътник - начин на отнасяне към света - и като такъв става критерий за опита на това да си жив. Това може да накара съответния човек да създава бъдещи кризисни ситуации, в които семейното чувство на стрес се използва, за да стимулира онова чувство на живост,.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Алис
Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.
Росанка
Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит? Благодаря.
Томислав
Благодаря за информацията :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...