PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

  1. Травми на Първа чакра
  2. Родова травма
  3. Инкубатори
  4. Изоставяне
  5. Пренебрегване
  6. Трудности в храненето
  7. Клизми
  8. Физическо малтретиране
  9. Злополуки, операции, болести
  10. Унаследена травма

Трудности в храненето

Недохранването или враждебни ситуации по време на яденето (като например гневни избухвания на бащата по време на обед) въздействат на нашата способност да се храним - важна функция на първата чакра. Независимо дали детето се кърми, или не, емоционалното състояние на майката по време на храненето и наследените нагласи към храната влияят на тази жизнено важна функция на оцеляването.

Има случай, в които на момичето, не се позволява да яде, преди да се нахранят братята й. Или дете да седи на масата в продължение на четири часа, докато изяде студено ястие от яйца. Някои деца живеят в постоянен глад, докато други биват прехранвани с нискокачествени храни, принуждавани да ядат, когато не са гладни, или манипулирани от родителите си чрез храна.

Възрастни, които са имали такъв тип опитности като деца, се затрудняват да изтълкуват истинските съобщения за глад. Те могат да имат алергии от храни, да избягват или да се пристрастяват към храната. Това може да се прояви като проблеми на доверието, разстройства в яденето, храносмилателни трудности или просто като застой на енергията, който възниква в резултат от затварянето на системата, неспособна да инкорпорира нова енергия. Тъй като храненето има много форми - храна, приятели или интелектуална и творческа стимулация, - този резултат може да се пренесе в много други области на живота.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Алис
Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.
Росанка
Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит? Благодаря.
Томислав
Благодаря за информацията :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...