Назад до Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

  1. Травми на Пета чакра
  2. Страх
  3. Вина и срам
  4. Тайни
  5. Лъжи и противоречиви послания
  6. Крещене и викане
  7. Авторитаризмът - Не ми отговаряй!
  8. Пренебрегване

Крещене и викане

Децата се учат чрез подражание. Атмосферата на враждебност, изразявана чрез непрекъснати караници, крещене или викане, представлява малтретиране на петата чакра. Онова, което чуваме около нас, програмира нашата употреба на езика и ни учи как да общуваме.

Когато домашната атмосфера е неприятна за гледане или слушане, ние изключваме слуховите и зрителните функции, доколкото е възможно. Тъй като е по-трудно да изключим ушите, отколкото да затворим очите, често се извършва един контрадиалог в главата ни, където блокираме слушането, създавайки нещо друго. Докато мама отново ни се кара за безпорядъка в стаята ни, ние я изключваме, пускайки друг набор от думи в главата си.

Но-късно в живота за нас може да се окаже трудно да слушаме другите, да приемаме нови идеи, действително да бъдем способни да чуем някого в неговата истина. Решаваме, че вече знаем онова, което те възнамеряват да кажат, че сме го чували преди. Поддържаме в готовност своите доводи и аргументи още преди те да отворят устата си. Вместо да ги слушаме, когато говорят, ние подготвяме своето възражение Така слушането, което е абсолютно необходимо за ясното общуване, се превръща в увредена функция.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...