PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

  1. Състояния на Първа чакра
  2. Недостатъчност на Първа чакра
  3. Прекомерност на Първа чакра
  4. Балансирана Първа чакра

Прекомерност на Първа чакра

Прекомерната първа чакра се чувства тежка. Тя има своята здравина, но с едно мудно и масивно чувство. Тялото е по-вероятно да бъде едро и плътно, с наднормено тегло, разпределено най-вече около бедрата, бутовете и ханша. То е по-скоро солидно и дебело, отколкото отпуснато и провиснало. Ако няма проблем с теглото, може да откриете, че мускулите са здрави и твърди.

Прекомерност на Първа чакраТялото с прекомерна коренна чакра е оформено напълно солидно и изглежда устойчиво на промяна. Личността може да не движи много често тялото си (докато тялото с недостатъчна такава може непрекъснато да се мести) и очите са с поглед на отбрана, а главата се държи стабилно. Такава личност може да се оплаква от това, че е тромава, мудна, че изпитва отегчение, страх от промяна или че е неспособна да избяга от основата. Може да съществува неотстъпчивост относно характера на личността. Тя обича рутината, сигурността и притежанията и може да е ориентирана към финансови постижения. Може да се показва цинична към духовните въпроси, предпочитайки конкретното. Външният й вид може да бъде педантичен, може да е добре облечена и добре поддържана. Движенията, когато има такива, могат да са повтарящи се или натрапчиви. Границите й са свръхоформени, повече като тухлени стени. Тя се оплаква от това, че е измамена.

Прекомерните първи чакри трябва да бъдат разтоварени, освободени и изместени от прекомерната стабилност към движение и поток. Тъй като енергията е фиксирана в основата на гръбначния стълб, движението трябва да разпредели енергията по-ефикасно и да остави първата чакра в по-добър баланс. Физически движения като танцуване, ходене, плуване или просто протягане обикновено имат успех при прекомерната първа чакра, защото физическата сфера е близка и удобна. Особено се препоръчва йога, тъй като тя позволява спокойна релаксация и фино движение на енергията в тялото.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря!!!
Благодаря! Бъдете живи и здрави!
Абсолютно точно, имам чувството, че чета за себе си! Все едно очите ми се отвориха...
Румяна
Благодаря ви, много ми беше полезно. Имам слаба първа чакра и всичко, което прочетох е така. Бъдете здрави! Обичам ви!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...