PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

  1. Пета чакра (Вишудха)
  2. Функция на Пета чакра - Символи
  3. Функция на Пета чакра - Резонанс
  4. Функция на Пета чакра - Етерно тяло
  5. Функция на Пета чакра - Общуване
  6. Функция на Пета чакра - Гласът
  7. Функция на Пета чакра - Съзидателност
  8. Демон на Пета чакра - Лъжа
  9. Формиране на Пета чакра

Функция на Пета чакра - Етерно тяло

На равнището на петата чакра разширяваме вниманието си от физическото ниво към по-фините етерни полета. Широко известно като аура, това етерно поле се образува от цялата сума на вътрешните процеси - от енергийната обмяна на податомните частици до смилането на храната в клетките ни, от възпламеняването на невроните до настоящото ни емоционално състояние и до по-големите ритми на нашите външни дейности.

Самата ни жизнена сила може да бъде разглеждана като поток от пулсираща енергия. Когато потокът не е накъсан от блокажи в телесната броня, тогава пулсацията се движи свободно по тялото и извън него, към света. Това течение поражда резонансно етерно поле около тялото - една аура на цялостност. Резонансното поле прави съгласувани връзки с външния свят. Фрагментираното поле прави фрагментирани връзки.

Нашето етерно поле е освен това един жив запис на опита ни във времето. Старите травми оставят своите следи в чакрите, ние увеличаваме своето осъзнаване на това фино равнище.

Когато общуваме с другите, нашите етерни полета се ангажират. Носещите ни най-голяма награда връзки се осъществяват, когато има резонанс между вибрационните полета. Така както нотата намира своята хармония, ние се усилваме от опита. Точно както хората, които говорят на един и същи език, резонират с изричаните символи, така и финият резонанс между нашето етерно поле и етерните полета на другите задълбочава чувството ни на свързаност. Колкото по-голям е нашият вътрешен резонанс, толкова по- дълбоко можем да резонираме с хората около нас.

Кирлиановата фотография, която ни позволява да видим активността на етерното тяло, е открила забележителни неща относно етерното тяло. Например кирлианови фотографии на срязан лист на растение показват, че етерното тяло на листа остава почти същото, когато части от физическото тяло на листа са били отстранени.Но когато двама души просто обменят мислите си един с друг, последователни кирлианови фотографии разкриват, че техните аури се променят драматично. Когато мислите на единия от двамата се променят, превръщайки се от враждебни в изпълнени с обич, полетата около върховете на пръстите им се сливат докато преди това са оставали разделени." Това ни показва, че етерното тяло реагира може би по-силно на фините вибрации на нашите мисли, отколкото на по-големите промени във физическото тяло!

Нашето етерно тяло е високо чувствително към еманациите около нас, дори ако ние не ги съзнаваме. В чакра е Вишудха, което означава пречистване. Пречистването е усъвършенстване на вибрациите, което се извършва, когато освободим тялото от токсини, когато говорим истинно и автентично и когато работим чрез резултатите на по-долните чакри. Пречистването ни подготвя за навлизането на дори още по-рафинирани енергии от горните чакри.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Надежда
Здравейте. Има ли я тази цялата информация за чакрите в подходяща книга?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...