PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Преглед на чакрите

Какво представляват чакрите

  1. Какво представляват чакрите
  2. Блокаж на чакрите
  3. Излишък и недостиг на чакрите
  4. Демони на чакрите

Чакрите са енергийни колела, посредством които енергията протича навътре или навън от тялото. Когато са развити, те се въртят като колело. Основните чакри са седем. В действителност ние имаме стотици чакри, които са разположени по цялото тяло. Всяка точка за акупункура е енергиен вихър и следователно - чакра. Енергията, която захранва тези колела, произлиза от различни източници - един от тях е нашата собствена Кундалини или еволюционната енергия, друг - духовната сила в нас. Тези енергии извират от вътрешността на тялото и протичат през чакрите.

Чакрите не са физически същности. Подобно на чувствата или идеите те не могат да бъдат смятани за физически обекти, но имат силно въздействие върху тялото, тъй като са духовна енергия, изразяваща се на физическото ниво. Моделите на чакрите са силно свързани с функционирането на нашата физика. Точно както емоциите могат и въздействат на нашето дишане, на сърдечната дейност и на обмяната на веществата, така и дейностите в различните чакри влияят на дейността на жлезите, формата на тялото, хроничните физически болести, мислите и поведението ни. Използвайки техники като йога, дишане, биоенергетика, физически упражнения, медитация и визуализация, ние на свой ред можем да влияем на своите чакри, на своето здраве и на своя живот. Това е една от важните стойности на тази система - че тя отразява и тялото, и ума, и към нея може да се подходи и чрез едното, и чрез другото.

Чакрите се свързват с различни състояния на съзнанието, архетипови елементи и философски конструкции. Долните чакри например, които са физически по-близо до земята, се свързват с по-практически аспекти от нашия живот - оцеляването, движението, действието. Те се управляват от физически и социални закони. Горните чакри представят менталните области и действат на символично ниво чрез думи, образи и концепции. Всяка една от седемте чакри представя и по една главна област от човешкото психично здраве, които накратко могат да бъдат обобщени по следния начин: (1) оцеляване, (2) сексуалност, (3) сила, (4) любов, (5) общуване, (6) интуиция и (7) познание.

ЧакриОсновни въпросиЕлементи
7 Познание Мисъл Съзнание
6 Интуиция Светлина Светене
5 Общуване Звук Вибрация
4 Любов Въздух Равновесие
3 Сила Огън Горене
2 Сексуалност Вода Полярност
1 Оцеляване Земя Гравитация

Същевременно чакрите са приемник. Ние можем да получаваме енергия от други хора - понякога спокойно и недоловимо, в други случаи - с ясната представа, че я изтегляме от тях. Когато собствената ни енергия изтича към други хора, ние можем да се почувстваме изпразнени или изразходвани в зоната на конкретната чакра. При прилив на голямо количество енергия усещаме "зашеметяване". Духовната енергия, прана и другите енергии около нас (ние живеем сред океан от енергия) могат също да навлязат през чакрите.

Хора, които не са достигнали голям еволюционен растеж, имат склонност да поглъщат повече енергия, отколкото отдават. По време на болест или слабост някои могат да теглят енергия от по-жизнени и развити хора около тях. Изнемощелите или имащите ниско мнение за себе си могат да бъдат силно повлияни от енергията на другите, като просто я "изсмукват". Думата не е много точна в някои случаи, тъй като самото изтегляне на енергия от други ускорява лечението и дава достатъчно сила за живот. А и самият факт да можеш да дадеш енергия на онези, които се нуждаят от нея, заслужава уважение. Да отдаваме енергията си е част от практиката ни, когато посещаваме болни или депресирани приятели. Ние "изпращаме" енергия от нашите чакри към техните, за да им помогнем.

Получаването на енергия ни прави по-силни. Системното изтегляне или изсмукване на нашата енергия отслабва организма ни. Съществуват хора, които имат навика постоянно да "смучат" енергия от другите, за да разгърнат своята собствена. Те наистина могат да бъдат наречени "смукачи".

Хора, които не са извисени духовно, са податливи на негативни сили. В техните чакри нахлува негативна енергия, която още повече влошава състоянието им и ги кара да се държат по още по-отрицателен начин. Един депресиран човек има склонност да влива енергия на съответното ниво на депресията, което още повече усложнява проблемите.

Хората с по-висши духовни измерения отдават повече енергия, отколкото получават. Техните чакри приличат на разцъфнали цветя. С напредъка на еволюционното им израстване, енергията Кундалини, която излъчват, се слива с божествената енергия, продължава да се излъчва навън, след което се извива назад и се влива отново в тях през ръцете и стъпалата им (понякога и през други части на тялото). По този начин обновената енергия внася и божествена сила.

Рейтинг:
4.1/5 на базата на 11 оценки

Отзиви

Демоните за които се пише това е отрицателната енергия с ляво въртене на полето! В книгата "Физика на Вярата" са описани всички тези неща за които пише тук! В "холографската Вселена" на Майкъл Толбот пише абсолютно същото!
Тези чакри са свързани с "Торсионните полета" самите чакри са изградени от частици неутрино! Неутриното е частица която не участва във взаимодействие с материята но влияят на полево ниво върху психиката. Проблема е че първо се разболява човек на полево ниво и чак след това започва да страда физическото тяло. Лечението се извършва по обратния път.
Цветана
Прекрасна информация, за мен. Много Ви благодаря! Успех!
Кръстев
интересно-полезно-нестандартно;БЛАГОДАРЯ.Продължавай да осветяваш!
Полезна статия
Виж още отзиви
Коментирай
loading...