PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Балансиране на трета чакра

Балансиране на трета чакра

  1. Балансиране на трета чакра
  2. Лекуване на недостатъчната Трета чакра
  3. Лекуване на прекомерната Трета чакра
  4. Преодоляване на безсилието
  5. Отказ от сигурността
  6. Работа с гнева
  7. Атакуване на срама
  8. Физически упражнения за Трета чакра

Физически упражнения за Трета чакра

Огнено дишане

Това представлява бързо диафрагмено дишане, чието предназначение е да изчисти токсините от тялото и да стимулира Кундалини.

Седнете удобно с изправен гръб и релаксирани крака. Използвайки мускулите на корема, ЩРАКНЕТЕ в диафрагмата си, предизвиквайки бързо издишване през носа. Дръжте устата затворена. Чрез релаксиране на корема въздухът ще влезе съвсем естествено в носа и гърдите, предизвиквайки вдишване. При това вдишване не се нуждаете от сила. Когато този процес започне да протича спокойно, повторете бързо, предизвиквайки няколко бързи, последователни издишвания. Правете го в серии от по петдесет дишания или приблизително толкова, с дълго, дълбоко дишане в края на всяка серия. Три серии от по петдесет обикновено са добро начало. След известно време можете да определите своя темп в зависимост от това как се чувствате най-добре. Увеличете броя с привикването на мускулите.

Бягане

Бягането е интензивно, високо енергийно физическо упражнение, което увеличава помпането на сърцето, дишането на белия дроб и скоростта на кръвообращението. От всички физически упражнения джогингът вероятно е най- добрият цялостен тонизатор за третата чакра.

Изправяне в седеж от легнало положение. Колкото и американско и нейогийско да звучи, обикновено това упражнение повишава мускулния тонус около втората чакра, също е полезно в това отношение.

Дървосекачът

Хатха Йога - ДървосекачътАсоциираният с третата чакра тон е гръмогласният звук "А". Той трябва да съпровожда движенията в настоящето упражнение:

Заемете стоеж със стабилно поставени върху земята стъпала и пети на около половин метър една от друга. Хванете ръцете си и ги повдигнете над главата. Наведете се леко назад. Произнасяйки звука "А", докато се спускате, наведете горната част на тялото напред, докарвайки ръцете си между краката и зад тях. Движението трябва да бъде спокойно и бързо, излъчващо колкото се може повече сила. Повторете от пет до десет пъти за една серия и почувствайте как енергията си пробива път в горната част на тялото. Това упражнение е също така отлично средство за освобождаване на гнева.

Поза лък

Хатха Йога - Поза лъкЛегнете по корем си с ръце отстрани на тялото и релаксирайте. Поемете дълбоко дъх и свийте краката в коленете, като в същото време извивате гърба си, така че да хванете глезените с ръце. Ръцете ви вършат работата по поддържането на дъгата на гърба, за да можете в същото време да релаксирате останалата част от тялото колкото се може по-пълно в тази странна поза. Дишайте дълбоко и нека дишането ви разлюлява леко напред и назад. Ако можете да задържите тази позиция за известно време (от 30 секунди до две минути), ще почувствате зареждане с енергия в слънчевия сплит.

Избутване на корема

Хатха Йога - Избутване на коремаОт седеж изтласкайте стъпалата право пред себе си с ръце, поставени близо до хълбоците. Избутайте корема напред, като оформите лека извивка от стъпалата до главата, бутайки по-специално в областта на слънчевия сплит. След това бавно релаксирайте и се върнете до седеж.

Поза копие

Хатха Йога - Поза копиеТрудна поза за поддържане без практика, този малък бисер укрепва коремните мускули и развива равновесието. От легнала позиция повдигнете нагоре ръцете и краката (коленете са изпънати колкото е възможно повече), за да образувате V-образна форма с тялото. Задръжте колкото се може по-дълго, след това релаксирайте.

Ръцете играят важна роля за активизирането на силата, защото те са тези, които установяват действителния контакт със света. С помощта на ръцете ние правим нещата, а правенето е всичко, за което е предназначена третата чакра.

Оформяне на Слънцето

Силата на това упражнение включва визуализация, както и физически движения. То въздейства върху движението на енергията от сърцето и слънчевия сплит навън в ръцете.

Заемете стоеж с ръце над главата и стъпала на широчината на раменете. Поемайки дълбоко дъх, изпънете ръце и пръсти толкова нагоре, колкото успеете, и бавно ги свалете покрай тялото с длани, обърнати надолу, като ръцете през цялото време се протягат и изпъват навън. На около половината от пътя надолу трябва да започнете да се чувствате така, като че ли бутате срещу някаква невидима сила. Докато го правите, си представете себе си като център на Слънцето. Ръцете ви описват неговата периферия. Когато почувствате силата, срещу която бутате, представете си, че тя е някаква преграда, към която е насочено вашето усилие. Почувствайте, че ръцете ви я отстраняват. Представете си филизи от енергия, излизащи от ръцете ви, и когато кръгът е завършен, отделете един миг, за да почувствате и да си представите слънчевия блясък около вас.

Походка на силата

Заемете стоеж със свити в лактите ръце и длани, свити в юмрук пред гърдите. Направете крачка и изтласкайте едната ръка напред, като че ли избутвате някаква преграда. След това освободете другата ръка. Повторете. Представете си, че докато изпълнявате тези движения разчиствате препятствия, които са в непосредствена близост до вас. Колкото и нелепо да се чувствате, използвайте думи като "ВЪН" или "МАХАЙ СЕ", за да наблегнете на действието.

Весел кръг

Това е една детска игра, която се изпълнява от най-малко трима, а по-добре четирима и повече човека. Легнете на пода, като главата на всеки от вас е върху стомаха на съседа. Един от участниците започва с произнасянето на едно изтласкващо "ха" три пъти, след него продължава следващият участник и т. н. Когато главите ни подскачат върху стомасите под нас, това е съвсем малко преди тези "ха" да преминат в спонтанен смях.

По принцип всяко нещо, което кара енергията да се движи по-бързо, е благоприятно за третата чакра. Важно е да се преодолее инерцията. След като веднъж е преодоляна, тя се превръща във вдадение на волята, комбинираната сила от желание и разбиране. Щом препятствията пред силата бъдат отместени, обикновено никога не падаме отново толкова ниско. Това е ободряваща стъпка в развитието на нашето съзнание.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Вес
Разпознавам себе си в това
Еми
Не е така има някой неща аз също лекувам и виждам точно мой орган ви боли и се.лемува
Марина
Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!
rosica
hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko
Анонимен
Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...