Назад до Балансиране на трета чакра

Балансиране на трета чакра

  1. Балансиране на трета чакра
  2. Лекуване на недостатъчната Трета чакра
  3. Лекуване на прекомерната Трета чакра
  4. Преодоляване на безсилието
  5. Отказ от сигурността
  6. Работа с гнева
  7. Атакуване на срама
  8. Физически упражнения за Трета чакра

Работа с гнева

Макар че емоциите по принцип са свързани с втората чакра, специално гневът се отнася към третата, тъй като е израз на отстояващата огнена енергия. Блокираният гняв може да създаде условия както за прекомерност, така и за недостатъчност, но първият вариант е по-вероятен. Кората с недостатъчни структури може дори да не съзнават своя гняв, тъй като нямат достатъчно енергия, за да го изразят. Позволяването на недостатъчната структура да развие средство за изразяване на гняв й дава разрешение да притежава тази емоция, даваща енергия и сила.

Ако гневът се чувства, но не се изразява, тогава е по-вероятно да се стигне до резултата прекомерност. Гневът е енергия, когато тялото се опитва да посрещне едно предизвикателство чрез увеличаване на своя заряд. Ако ситуациите, които ни правят гневни, се случват често, живеем в състояние на презареденост. Ако енергията не може да бъде изразена, тогава зарядът се издига в тялото и се затваря в мускулите като високо кръвно налягане, натрапчива дейност или нужда да контролираш.

Блокираният гняв често пъти е фактор в прекалената пълнота, която може да се схваща като недостатък на метаболизма. Нещо пречи материята, консумирана като храна, да се превърне в енергия. Бихме могли да кажем, че огньовете не горят както трябва или че огнената енергия е блокирана по някакъв начин. Тъй като се предполага, че храната ни снабдява с енергия, прекомерно пълната личност е фрустрирана, тъй като храната, която консумира, не я енергизира и така тя приема още храна, което само влошава проблема. Открила съм, че освобождаването на блокирания гняв (понякога с малка или никаква промяна в диетата) често подобрява метаболизма и подпомага стабилизирането на проблемите с теглото. Когато е необходимо да спазваме диета, разработването на гнева ни често увеличава достъпната енергия за волята, като по този начин за нас става по- лесно да се придържаме към диетата.

Извеждането на гнева навън изисква да потърсим кое го е причинило, като проверим ситуациите, които сме били принудени да понесем, и възстановим правото си да протестираме срещу онези злоупотреби със сила, които са ни наранили или потиснали. Насочването на гнева ни към тези минали последствия подпомага освобождаването на достъпна енергия за настоящите предизвикателства. Освен това то ни откъсва от неподходящото за настоящите цели равнище на заряд.

В една терапевтична ситуация освобождаването на гнева към баща ни ни възпира от непрекъснатото ни заяждане със съпрузите или приятелите ни. Противопоставянето ни на нашите майки ни възпира от негодуването ни срещу нашите съпруги, приятелки или дъщери. Способността ни да изразим гнева си в неговия източник ни предпазва да не станем прекомерни или вредни, а вместо това увеличава чувството ни на сила. В своя опит на терапевт съм открила, че пациентите често се страхуват, че ако се гневят по време на лечението, ще се превърнат в ужасни гневни хора в делничния си живот. В действителност изливането на гнева им ги прави по-малко гневни, но по-ефективни в живота им.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Вес
Разпознавам себе си в това
Еми
Не е така има някой неща аз също лекувам и виждам точно мой орган ви боли и се.лемува
Марина
Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!
rosica
hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko
Анонимен
Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...