Назад до Балансиране на Седма чакра

Балансиране на Седма чакра

  1. Балансиране на Седма чакра
  2. Медитация за Седма чакра
  3. Вниманието - ключ към съзнателен живот
  4. По-висшето Aз
  5. Освобождаване от привързаности
  6. Трансцендиране на по-долните его
  7. Проверяване на нашите системи на вярване
  8. Образование и информация

Трансцендиране на по-долните его

Отварянето на чакри, и да приемем своята универсална идентичност.

Седнете спокойно в удобна медитативна поза. Вдишайте няколко пъти дълбоко и си позволете да премахнете външните разсейвания. С всяко вдишване обръщайте вниманието си навътре към себе си. С всяко издишване се освобождавайте от външния свят - от всичко, което ви безпокои, от всичко, което не е част от този опит или част от настоящия момент. Когато се почувствате удобно центрирани, можете да започнете.

Стъпка първа

Махнете всичко, което не е вашето тяло. Тялото живее в сегашно време и е граница между вътрешните и външните светове. Като махнете всичко, което не е вашето тяло, вие позволявате вашата осъзнатост да дойде напълно във вашето тяло. Почувствайте неговата дължина, неговата солидност, неговата здравина. Почувствайте краищата и границите му отвътре и отвън. Почувствайте го като дома, в който живеете, като мантията на духа и душата, която ги кара да се чувстват на топло и защитени.

Сега почувствайте частта, която усеща вашето тяло. Почувствайте присъствието на пребиваващия в тялото ви жител. Позволете си да го прегърнете, да приемете неговата енергия, неговото съществуване. Помислете как вашето тяло е променяло формата си през годините и как жителят е оставал винаги. Забележете как те не са едно и също. Помолете жителя да дойде с вас на пътешествие. Благодарете на тялото, че ви носи, и си позволете да отидете по-надълбоко.

Стъпка втора

Сега си позволете да почувствате емоциите вътре във вашето тяло. Какво чувствате точно сега? Почувствайте вихрушката на копнежи и страхове, на радост и болка, и наблюдавайте за момент обхвата на всички емоции, които изпитвате в течение на един ден, седмица, година или през целия живот. Почувствайте личността вътре във вас, която изпитва тези емоции. Представете си, че тези емоции са като алея в увеселителен парк, пълна с издигания и пропадания. Почувствайте пребиваващия вътре дух като човек, който върви по алеята, но е отделно от самата алея. Почувствайте избора, който може да се направи във връзка с ходенето по алеята. Позволете си да кажете „не" на алеята, да се откъснете от нея и да отидете на ново място, да тръгнете по нова алея. Прегърнете вътрешното Аз и накарайте емоционалното тяло да се уталожи във физическото тяло. Пригответе се да се придвижите по-нататък.

Стъпка трета

Сега си позволете да гледате, както се гледа филм, дейностите, които вършите през живота си. Вижте се как изпълнявате задачи в работата си, как правите вечеря, как ходите на разходка; Вижте се в своите действия и реакции. Позволете си да видите личността, която реагира. Вижте колко от тези реакции са автоматични, колко са базирани на емоции, колко са просто физически навици. Вижте колко е закачено егото за тези действия. Кой е този, който върши тези неща? Позволете си да видите личността, която действа и реагира, като отделна от самите действия. Вижте действията като избори. Позволете си са изберете недействие. Прегърнете пребиваващия вътре във вас дух и оставете действията да изчезнат: Пригответе се да се придвижите по-нататък.

Стъпка четвърта

Вижте себе си как взаимодействате с другите. За един момент се вижте така, както те ви виждат, сякаш наблюдавате от техните очи. Каква личност виждате? Каква е ролята, която тя или той е склонен да играе? Има ли много различни роли? Сега вижте себе си отвътре, като кукловод, работещ с конците на куклата, управляващ персоната. Вижте как личността зад ролята не е съвсем същата като самата роля. Кой е този, който играе онази роля? Прегърнете кукловода и оставете персоната да изчезне. Пригответе се да се придвижите по-нататък.

Стъпка пета

Сега вижте пред себе си нещата, които сте създали през живота си. Вижте училищните проекти, украсата и интериора във вашия дом, артистичните опити, бизнес-проектите, събитията, които сте създали, и дори ситуациите, които сте създали. Вижте Аза, който е свършил работата по тези творби, независимо дали са добри, или лоши. Вижте Аза като генератор, който може да създава много повече неща, но като нещо отделно от самите творби. Признайте всичко, което сте направили, и си позволете да оставите тези творби зад себе си. Пригответе се да се придвижите по-нататък.

Стъпка шеста

Сега се вижте как плавате по море от архетипови енергии, носейки се по вълните, като всяка една се издига и пада, отнасяйки ви със себе си. Вижте архетиповите енергии, които са преминали през живота ви - културните енергии на мъжкото и женското, присъствието или липсата на сянката, танца на архетиповете във вашето семейство, във вашите отношения. Почувствайте как културата е повлияла на формата на този архетипов поток. Почувствайте как вие на свой ред се опитвате да го оформите. Вижте тласъка на вашия живот като част от един архетипов порив за завършеност - може би като Героя, Учителя, Бунтовника или Любовника. Вижте как сте приели този архетипов мотив и как сте го поддържали, как ви е поддържал той. Вижте как тези архетипови мотиви са повлияни от културата - че културата е морето с неговите вълни, издигащи се и падащи с различните периоди от историята. Осъзнайте, че въпреки това вътре има друго присъствие, което е пътувало в това голямо пътуване - такова, което е отделно от архетиповата енергия, такова, което може да се е носило по много различни вълни в продължение на хилядолетия животи, такова, което може да избира на коя вълна да се носи. Позволете си да оставите тези енергии и да излезете от морето. Пригответе се да се придвижите по-нататък.

Стъпка седма

Почувствайте присъствието, което е вървяло заедно с вас през това пътешествие. Почувствайте лекотата, която настъпва, когато тялото, емоциите, действията, персоната, проектите и архетиповите сили отпаднат. Позволете си да се разширите отвъд Земята, отвъд Слънчевата система, отвъд галактиката, и почувствайте връзката си с цялото творение. Почувствайте се като божествена интелигентност, като Бог или Богиня. Вижте колко малки изглеждат другите идентичности, погледнати от тази перспектива. Прегърнете Аза, който все пак остава. Това е вашата последна действителност. Ти си Това.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Таня
1, 4 и 7 са ми прекалено активни, останалите балансирани. Търся, но не откривам как точно да ги балансирам, когато са прекалено активни. Някой може ли да ми помогне?
Анонимен
Не разбрахте че преди много години не са си обеснявали някои работи и затова го наричат бог... просто е енергия и говорете с себе си по специален енергичен път
мишо
помогна ми
Добри
Всичко това аз го преживях.Чуството не може да се опише с думи,трябва да го преживееш.
Анонимен
blagodarya vi
Виж още отзиви
Коментирай
loading...