Назад до Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

  1. Балансиране на Шеста чакра
  2. Работа със сънищата
  3. Визуално изкуство
  4. Визуализация
  5. Ръководени визуализации и трансови пътешествия
  6. Упражнение Йогийско око
  7. Медитация с цветове
  8. Мигновено фотографиране
  9. Медитация за Шеста чакра

Ръководени визуализации и трансови пътешествия

Сега на пазара има много аудио записи, които повеждат нас, търсещите визии, духовни водачи, лечение и разяснение, на осветени пътешествия през архетиповите царства. Наши приятели могат да ни ръководят през тези пътешествия, използвайки разнообразни техники, от четене на висок глас на пътешествие, написано в книга, до съчиняване на пътешествие, съчетано с музика, биене на барабан, пеене или припяване.

Интересно е също така да имаме приятел, който да ни създаде астрално пътешествие от един архетипов мит. Първо намерете мит, който ви говори поетически, който е пълен с фантазия. После заемете удобна, отпусната поза, в която няма да бъдете неспокойни, и нека вашият приятел ви чете мита така, сякаш вие сте главното действащо лице. Ако това е митът за пътешествието на Персефона до подземния свят например, представете си, че сте едно от главните действащи лица в мита, например отвлечената Персефона, Деметра, която загубва дъщеря си, или Хадес, който открадва булката си. Позволете на вашия приятел да го чете като ръководена визуализация във второ лице: „Сега ти си на хълма, береш цветя. Внезапно усещаш полъх на студен въздух, идващ от земята." Вашият приятел трябва да оставя периоди на мълчание, така че да можете дълбоко да изследвате чувствата, възникнали от мита. Не приемайте съкратен вариант на мита, защото решението на историята съдържа лечението и учението, към които се стремим.

Друг вариант е трансовото пътешествие, при което създаваме свое ръководено пътуване, което ни развива в момента. Биенето на барабан, припяването или свиренето на инструментална музика за фон подпомага промененото състояние. Изберете тема за предприемане на пътешествието (посещение до Акашовите записи, пътешествие до подземния свят, търсене на дух водач и пр.) и позволете образите да се образуват сякаш чрез един сън. Когато във въображението ви се появят образи или фигури, взаимодействайте с тях. Дайте им дарове, задайте им въпроси, танцувайте с тях или ги прегърнете. Позволете си да научите онова, на което те могат да ви научат. Когато се върнете, за по-сигурно запишете в дневника си онова, което сте научили, докато е още прясно в ума ви. Може да откриете, че прозренията продължават да идват дори когато вече не сте в транс.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Dianna

Намалява се влиянието, като се увеличи производителността на долните чакри, като се придобие стабилна основа и се заземи енергията.

m n

На мен също за засилени 5-та и 6-та. А не се казва реално как да ги балансираме :/

Нина
Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...