Назад до Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

  1. Балансиране на Шеста чакра
  2. Работа със сънищата
  3. Визуално изкуство
  4. Визуализация
  5. Ръководени визуализации и трансови пътешествия
  6. Упражнение Йогийско око
  7. Медитация с цветове
  8. Мигновено фотографиране
  9. Медитация за Шеста чакра

Медитация с цветове

заземителна връзка и за освобождаване от нежеланите енергии.

Започнете с изпълнение на обикновено заземяване и центриране на своята енергия. Когато сте достатъчно заземени, представете си светъл диск от бяла светлина, който се носи точно над главата ви и от който можете да получите всеки цвят.

Нека първият цвят да бъде червен, изтегляйки го надолу през чакрата, разположена на върха на главата, надолу по целия гръбначен стълб и напълвайки първата чакра в продължение на няколко минути. След това нека тръгне надолу по заземителната връзка, като приблизително 70% от него останат в чакрата. Обърнете внимание как се чувства тялото с този цвят. Харесва ли го? Чувства ли се заредено с енергия или се чувства неприятно умерено? Поемете дълбоко дъх и го оставете да си отиде.

След това се върнете в чакрата на върха на главата и от белия диск изтеглете оранжева светлина. Насочете я надолу по тялото, като отбележите какъв е ефектът на този цвят върху вас. Докарайте го до втората чакра и напълнете корема си с вибриращ оранжев цвят. Оставете част от него в чакрата, а останалата част насочете надолу по заземителната връзка. Поемайки дълбоко дъх и го оставете да си отиде.

След това се върнете към върха на главата и намерете златножълтата светлина, за да я прокарате надолу по тялото до третата чакра. Представете си топъл златен блясък, излизащ от тялото през слънчевия сплит, с лъчи, струящи към всяка част на тялото, изпълвайки и затопляйки го. Тъй като третата чакра се занимава с разпределението на енергията в тялото, тези лъчи имат важно значение за разпространението на чувството за вътрешен огън. Оставете малка част от енергията да изтече по заземителната връзка, поемете дълбоко дъх и я оставете да си отиде.

След това стигаме до сърцето и до зеления цвят. Почувствайте, че този цвят ви залива, носейки със себе си усещането за любов и притегляне към външния свят. Вижте го като топъл смарагдов блясък около сърцето, центрирайте го, заземете го и го оставете да си отиде, уверявайки се, че по-голямата част от него е останала в сърцето ви.

След това се връщаме в белия диск, за да изтеглим от него синия цвят, насочвайки го към чакрата на гърлото. Позволете му да успокои гърлото, както и да релаксира ръцете и раменете. Почувствайте как сините лъчи да простират от двете страни на гърлото, установявайки съобщителна връзка с всичко, което е около вас. Изпратете 30 процента от синьото надолу по заземителната връзка, оставяйки останалото в гърлото. Поемете дълбоко дъх и го оставате да си отиде.

След това стигаме до третото око, което обикновено се разглежда като ярко индигово синьо. Почувствайте хладината на този цвят, когато той залее третото око. Позволете му да отмие всички чужди образи, изчиствайки и успокоявайки вашия вътрешен екран. Поемете дълбоко дъх и нека си отиде.

И накрая, чакрата на върха на главата се разглежда като ярко вибриращо виолетово. Почувствайте как тази виолетова светлина увенчава вашата чакрите. Позволете на част от виолетовото да се спусне по цялото ви тяло и да изтече по заземителната връзка. Поемете дълбоко дъх и позволете на цвета да си отиде.

Проверете всички чакри, за да видите дали са запазили своите цветове. Хвърлете поглед на цялото тяло и проверете дали можете да го "видите" като една непрекъсната дъга. Докато проверявате тялото си, обърнете внимание кои цветове са най-силни или ярки. Отбележете какво е усещането ви за различните цветове - кои от тях чувствате, че ви подхранват или зареждат с енергия. Цветовете, които чувствате, че са по-желани от вас, вероятно представляват енергиите, от които се нуждаете в по-голяма степен в този момент. Цветовете, които не са така желани от вас, съответстват на областите, в които може би има проблеми. Бледите или размити цветове отразяват слабите области; силните цветове - местата на сила и стабилност. Играйте вътрешно с цветовете, докато почувствате, че те са в равновесие у вас. Сега вашата аура също трябва да е уравновесена.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Dianna

Намалява се влиянието, като се увеличи производителността на долните чакри, като се придобие стабилна основа и се заземи енергията.

m n

На мен също за засилени 5-та и 6-та. А не се казва реално как да ги балансираме :/

Нина
Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...