PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

  1. Балансиране на Пета чакра
  2. Вибриращото тяло
  3. Очистване на полето
  4. Дълбоко слушане
  5. Настройване на гласа
  6. Припяване и използване на мантри
  7. Нуждата да бъдеш чут
  8. Писане
  9. Музика
  10. Физически упражнения за Пета чакра

Припяване и използване на мантри

Припяването е по-усложнена, по-малко първична форма на настройване. Припяването успокоява вибрациите на нашето тяло и съзнание, довеждайки ги до резонанс, чрез ритмичното повтаряне на проста фраза или звук. Този ритъм пречиства нашето съзнание. Звуците, използвани в припяването, могат да имат специфични значения, които желаем да внедрим в съзнанието си - например с повтарянето на утвърждения за неща, които желаем да променим, или те могат да нямат смисъл и следователно обхождат съзнателния ум цялостно. И двете неща обаче са ритмични опитности, в които съзнателният ум не трябва да мисли твърде много. Това ни позволява да се отдадем на един по- дълбок резонанс или да влезем в състояние на транс. Тук нашето индивидуализирано съзнание се разширява, за да се слее с по-голямото съзнание и ритъм на живота.

Мантрите са напеви, които се мърморят тихо наум. Те изместват непрестанния ритъм на активните ни мисли и следователно очистват, опростяват и подреждат ума. Мантра буквално означава инструмент на ума. Трансценденталната медитация (ТМ) е медитативна техника, при която човек повтаря мислено определен звук, който му се дава индивидуално от учител или гуру. Изследвания са показали, че напяването мълчешком на мантра създава медитативно състояние чрез синхронизирането на мозъчните вълни между различните дялове на мозъка.

В един свят, в който сме непрекъснато бомбардирани от дисонанс, напяването на мантра може да бъде друг начин за коригиране на нашата основна вибрационна същност. Чрез мантра-медитацията евентуално влизаме в едно спокойно и ритмично състояние, изпразнено от несвързания ментален боклук, който събираме през деня, и изпълнено с добре настроено внимание, което носи по-голяма будност и чувствителност. Някои йоги вярват, че припяването на мантри освобождава „течен нектар" в епифизната жлеза, който допринася за поправката на съзнанието. Това може да се дължи на ритмичната игра на езика срещу небцето, за която се смята, че освобождава „нектара".

Всяка чакра има специфичен мантра-звук. На дадената по-долу таблица са изредени семенните звуци от древните тантристки текстове - за които се смята, че са свързани с елементарните качества на чакрите, - и гласните звуци, които резонират в самото тяло. При западните хора гласните звуци пораждат по-силен опит, но аз ви насърчавам да опитате и двете и да откриете кое работи най-добре при вас.

Лиа Гарфилд, авторката на Звукова медицина, предлага семенните звуци да се припяват в специфичен ритъм всеки по девет пъти, като между всяка чакра се прави пауза от по една минута тишина.

Припяването на гласните звуци започва с няколко прости упражнения за протягане и след това човек сяда или застава удобно, така че дишането да е дълбоко и пълно. Когато припявате гласните, не забравяйте да се отворите за резонанса на гласа и вибрацията на тялото, където се намира чакрата. Нека звукът излиза толкова пълно, колкото е възможно, в продължение на най-малко една минута, когато сте сами. Ако сте в група, подредете дишането си така, че да не се застъпва, и удължете звука още повече.

СЪЗДАЙТЕ СВОЯ СОБСТВЕНА МАНТРА

След припяване на гласните звуци и експериментиране с начина, по който те резонират във всяка от чакрите ви, може да пожелаете да се опитате да създадете тиха мантра, която да използвате в медитацията. Дадената по-долу техника е предназначена да създаде мантра, която резонира с чакрите, които бихте желали най-силно да проверите.

Изберете звуците, които вървят с една, две или най-много три от чакрите, за които чувствате, че се нуждаят от най- много внимание. Обединете звуците по начин, който ви е приятен. Например ако искате да работите върху първата и четвъртата чакра, би трябвало да изберете звуците Охх и Айй. Тогава вашата мантра би трябвало да звучи като Айох, Айох, Айох.

После седнете в тиха медитация, като мислено напявате звука, който сте създали. Почувствайте неговия резонанс в чакрите, които сте избрали. Представете си как те се разширяват или очистват. (Това упражнение е най-ефикасно, когато се използва постоянно за определен период от време.)

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Хора това е много сериозно,аз имам сташни проблеми всичко е вързано,това с демоните е истина.Пазете се не злоопотребявайте ствърд алкохол
Слава тебе Господи, аз пък от едно видео в ютюб се изплШих казваше се че когато ти вибрира тялото к чувстваш мускулни спазми ти навлизат зли д....Слава Богу дано е само нашата енергия. ИСУС ДА НИ ПАЗИ ОТ ВСИЧКО ЗЛО!
Анонимен
Blagus-uprajneniata se praviat na tvardo a ne v leglo.Imam problem s 6titovidnata jleza-xa6imoto-moje li niakoi da pomogne.Skype blagus6
Ани Иванова
Не в леглото,защото неправилно огъваш гръбнака.Одеало сгънато на две поставено на земята върши идеална работа.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...